Periodpaus

Räkna inte med några nya inlägg här på OM:s Boroblogg under de kommande dryga två veckorna. Men! Räkna därefter med heta nyheter.

På återseende!

// OM


Rykten

Det går lite olika rykten just nu. Ett säger att Thomas Josefsson är på väg till Dalen. Han har tjejen i Jönköping, så det vore inte omöjligt. Dock förnekar han själv att han skulle vara på väg dit. Hoppas vi kan lita på Thomas, honom vill vi inte förlora!

Ett annat rykte sa att Mikael Fernqvist var på gång som tränare till Boro. Detta kan emellertid avfärdas då Fernqvist har skrivit på för Åseda igen.

Till sist har jag hört sägas att Ederfors har skrivit på, men det betvivlar jag. Han ska ju genomgå en knäoperation och känns lite osäker. Hoppas den går bra och att han kan komma tillbaka i gammalt gott slag!

// OM

Ny ordförande

Det råder lite stiltje vad gäller Boronyheter för tillfället. Förhoppningsvis jobbas det på i det tysta.

En sak som i alla fall är klar är att Anders Svenssons återkomst som ordförande bara blev ettårig. Han ersätts inför kommande säsong av Mikael Bergvall.

Tips på backvärvning: Carl-Johan Höök, Mörrum.

// OM


Hjorthed klar

Marcus Hjorthed har skrivit på för en säsong till i Borodressen. Förhoppningsvis får han nästa säsong spela i "Dave Hnatiuk-rollen"; kötta framför mål, irritera motståndarna, trycka till ordentligt och spela lite småfult. I den rollen tror jag han kan göra bra ifrån sig.

Tydligen är någon spelare från Uddevalla HC aktuell för spel i Boro nästa säsong. Jag vet ingenting om spelaren i fråga, men är ändå lite skeptisk. Uddevalla hamnade näst sist i division 2 södra A och när man i efterföljande kvalserie spelade för att hålla sig kvar åkte man på sex raka (!) förluster. Håller en spelare i ett sådant lag verkligen tillräckligt hög klass för att kunna tillföra något i Boro? Tveksamt. Ska man värva ska man inte värva medelmåttor bara för att de själva visar intresse och är relativt billiga. Den typen av komplementsspelare kan man med fördel ta ur de egna leden. En värvning bör förstärka laget och då får man rikta blickarna lite högre än mot division 3.

// OM


Kvalsummering

Hockeysäsongen går mot sitt slut. Kvalen till division 1 och division 2 är färdigspelade. Ett kliv upp tar Karlskrona, Västervik och Mjölby. Alla är välförtjänta av det efter mycket väl genomförda säsonger. Karlskrona imponerar så klart mest och det som känns bra är att de i kvalserien aldrig stötte på lika hårt motstånd som de gjorde i play off 1 mot Boro. KHK siktar på övre halva av tabellen redan nästa år och det bör inte vara någon omöjlighet. Västervik får nog satsa på att hänga kvar till att börja med. Mjölby är svårtippat. Det hänger på vilka spelar som stannar och vilka värvningar de gör. Vill Ulf Söderström lira i ettan?

Den omvända vägen tvingas Mörrum och Göteborg ta. Att de senare åker ur förvånar ingen, men att Mörrum, som innan jul var nära att ta en plats i allettan, gör det är mer förvånande. Men sen är de också det enda laget under hela säsongen som fått stryk av Göteborg, och de får det i just kvalserien.

Noterbart är att inget lag från division 2 södra A tog sig förbi play off 1.

Nästa säsong tycker jag att man ska ändra tillbaka till systemet man hade för två år sedan; två grundserier. Det skulle numera innebära 15 lag i varje. Hemma- och bortamöten skulle ge 28 matcher, istället för som i år 27, där man fick två bortamatcher mot vissa lag och två hemmaditon mot andra. Nej, tillbaks till det mer rättvisa systemet med två division 2 södra-serier där de sex bästa lagen från varje serie går till play off 1 i bäst av tre matcher. Årets nyhet med förkvalserie var dock inte helt fel.

Alvesta och Tibro försvinner ner i trean. Vad händer med Tibro IK:s direktrapportering från division 2 södra? Vem tar över den?

Mer Borosnack nästa vecka!

// OM

Dålig ekonomi

Tyvärr är det så att Boro dras med dålig ekonomi. En siffra jag hört är ett resultat på minus fyrahundratusen. Det är alltså inget jag vet, utan bara en siffra jag hört från icke officiellt håll. Det sägs även att man inte haft råd med material och matchresor till ungdomslagen, eller ens tejp till klubbor i a-laget.

Detta kan förstås ha många orsaker, men en bidragande sådan måste vara vissa misslyckade, dyra, värvningar. Jag undrar till exempel hur mycket pengar som lagts på "bilen från Kalmar"... Till ingen nytta.

Pengar måste givetvis finnas för ungdomslagen. Det är en förutsättning om Boro ska fortsätta vara en plantskola för duktiga hockeyspelare. Det är där de blivande a-lagsspelarna ska utvecklas. Finns inte förutsättningarna för det lägger de av eller flyttar till andra klubbar. Om inte u- och j-lag får några pengar lira a-laget snart i trean.

Det är bara att ta nya tag inför nästa säsong  Jag tror återigen att en uttalad satsning mot ettan skulle ge mer än vad den skulle kosta i slutändan. Formeln lyder: bra lag - bra resultat, bra resultat - mer publik, mer publik - mer uppmärksamhet, mer uppmärksamhet - fler sponsorer, mer publik och fler sponsorer - mer pengar i kassan. Och där kan man börja om igen. 

// OM

Granlund kontrakterad

Nu är första kontraktet inför nästa säsong skrivet. Patrik Granlund stannar i Boro ett år till. Hoppas han kan upprätthålla nivån han hade i de sista matcherna i år, eller bli ännu bättre, nästa säsong.

Grattis till Mjölby som spelar i division 1 nästa säsong! Det är de värda efter att ha genomfört säsongen på ett stabilt sätt. I och med detta lägger också Anton Josefsson klubban på hyllan, åtminstone för spel på den här nivån. Ett fint sätt att avsluta karriären på.

Västervik har spelat färdigt för i år och innehar just nu andraplatsen i sin kvalgrupp, tre poäng före Mörrum som imorgon möter Karlskrona på bortaplan. Vinst för Mörrum och de behåller division 1-platsen, annars tar VIK klivet upp. KHK är hittills obesegrade i kvalserien och vill förmodligen förbli det också. Samtidigt kanske de vill ha kvar Mörrum i ettan. Läggmatch-varning..?

// OM


RSS 2.0