Mörkt...

Nu ser det dystert ut. Tre poäng och sju mål skiljer från en plats i division 1 med en match kvar.

Sunne är klara och har inget att spela för i sista omgången. Grums har sju ganska knappa förluster i följd och vill säkert avsluta med en seger. Det känns ganska kört.

Oavsett hur mycket energi Sunne lägger ner på sista omgången så är det inte där Boro missar division 1. Ikväll skapade Boro utan tvekan flest vassa chanser, men man hade ofantligt svårt att få in pucken.

I kvalserien för tre år sedan slog Boro alla lag minst en gång och det skiljde till slut ett mål från att gå upp. Otur, små marginaler. För två år sedan lyckades inte Boro på två försök slå Göteborgs IK, som la sig i sista matchen mot Ulricehamn  (vilka Boro slog två gånger) och fick med sig dem upp i ettan. I år har Boro två förluster mot Sunne och minusmålskillnad mot Munkfors. Går Boro inte upp den här gången heller är det helt enkelt för att det finns två andra lag i serien som är bättre. Fair enough.

// OM

Kan Sunne lägga sig mot Munkfors?

Det är inte säkert, det.

Vinner Munkfors och Sunne ikväll, vilket det i skrivande stund ser ut som, kommer Sunne ha 18 poäng, Munkfors 12 och Boro 9. Sunne spelar inte på fredag. Vinner Munkfors och Boro sina respektive matcher på fredag har Sunne fortfarande 18 poäng, Munkfors 15 och Boro 12. På söndag spelar alltså inte Munkfors, men Boro och Sunne möts. Borovinst där och Sunne har inför sista omgången 18 poäng, Munkfors och Boro 15 poäng vardera. Dock skulle Sunne kunna säkra division 1-kontraktet vid vinst mot Boro... Men nu tror vi så klart att Boro slår Sunne.

Grums-Boro och Sunne-Munkfors i sista omgången är det som gäller. Förhoppningsvis är Munkfors och Boros målskillnad ganska jämn. Om Boro då kan slå Grums med ganska många mål, måste Munkfors även slå Sunne med ganska många, vilket skulle kunna äventyra Sunnes division 1-plats. Jag tror inte Sunne vågar riskera det frivilligt. Bäst av allt vore om Grums kunde ta poäng mot Sunne ikväll. Det skulle omöjliggöra att Sunne lägger sig i sista omgången, såvida resultaten fram till dess blir som ovan beskrivet.

Det är roligt att spekulera!

// OM

Spekulationer

Munkfors tog chansen och slog ikväll Boro med 5-3. Boros insats är inte hundraprocentig och mot lag från division 1 straffar det sig. Förlusten innebär att fortsättningen är mycket oviss.

Boro behåller sin andraplats tack vare bättre målskillnad än Munkfors, men redan på onsdag kan Munkfors passera. Boro är då spellediga samtidigt som Munkfors tar emot Arvika. Lite hjälp från Arvika i den den matchen skulle vara väldigt skönt. Troligt är väl dock att Munkfors vinner och skaffar sig ett trepoängsförsprång gentemot Boro inför fredagens omgång.

På fredag åker Boro till Arvika, medan Munkfors beger sig till Grums. Förutsättningarna i den här omgången är att Boro inte får ha mer än tre poäng upp till andraplatsen efter att slutsignalerna gått på fredag, om de ska ha en vettig chans att nå ettan. Varför? Jo, för i den näst sista omgången är det Munkfors som vilar, samtidigt som Boro tar emot Sunne. Ingen lätt match, men här måste ett eventuellt Munkfors-försprång tas in.

I sista omgången möts nämligen Sunne och Munkfors, samt Grums och Boro. Räkna med att Sunne (som vid det här laget redan lär vara klara för fortsatt spel i division 1) mycket hellre tar med sig derbykollegan Munkfors än Boro till ettan. Tydlig läggmatchvarning alltså. Vi minns alla Göteborgs IK:s pinsamma 1-11-förlust mot Ulricehamn (som man i första mötet i serien slagit med 7-0) i kvalseriens sista omgång för två år sedan...

Därför: att ha minst ett poängs försprång gentemot Munkfors, eller åtminstone en betydligt bättre målskillnad, inför sista omgången lär krävas. Annars kan vi nog glömma division 1-spel den här gången också.

Vi hoppas att Boro gör sitt och att Grums och/eller Arvika kan ta poäng av Munkfors!

// OM

Avgörande skede?

I kvällens omgång möts Boro och Grums, samt Munkfors och Sunne. På söndag möts Boro och Munkfors, samt Arvika och Sunne. Två hemmamatcher i rad för Boro alltså och läge för Sunne och Boro att rycka.

Vinner Boro och Sunne sina två kommande matcher kommer tabellen på söndag kväll att se ut så här:

Sunne 15
Boro 12
Munkfors 6
Arvika 3
Grums 0

Nu ska vi inte ta ut något i förskott, men det är ett inte otänkbart scenario. Skulle så bli fallet ser det extremt bra ut inför de sista fyra omgångarna...

Men till att börja med måste det bli vinst ikväll! Det ska det bli! Kör hårt!

// OM

Imorgon smäller det!

Det är dags för det som förhoppningsvis kommer bli säsongens publika höjdpunkt i Borohallen. Boro spelar i kvalserien till division 1 och vann sin första match borta mot Munkfors. Det är fredagsmatch och VBK:s säsong är över. Alla förutsättningar finns för att spräcka 1000-personersvallen och det med råge!

Se till att komma till Borohallen imorgon och se till att bjuda in alla vänner, släktingar och bekanta! Alla i hela kommunen borde få en personlig uppmaning att komma. Skicka sms till fem-tio personer i din kontaktlista och uppmana dem göra samma sak så fixar vi tidernas hockeyfest!

Seger imorgon!

// OM


RSS 2.0