Klar förbättring

Jag såg andra och tredje perioden nere i den fina Sannarpshallen idag. Det jag fick se gladde mig. Boro spelade smart mot duktiga Halmstad. De sista minuterna var det Boro som var närmast ett avgörande mål.

Viktigt för grabbarna att se att de kan mäta sig med de bästa division 2-gängen, för Halmstad faller definitivt i den kategorin.

Berggren var grym i målet och gjorde flera riktigt fina räddningar. Målvaktssidan är i år ruskigt stark hos Boro. Ola Nordin gjorde igen en mycket bra match och kommer bli enormt viktig för laget den här säsongen.

På fredag landar Myles Palliser. Det ser faktiskt ut att kunna bli bra i slutändan även i år.

Åseda hemma på onsdag. Andra segern måste komma då.

Hamburgar-betyg, Sannarpshallen: 1. Riktigt torftig. Både brödet och köttet var torrt. Ingen sallad. Den kostade dessutom 45 spänn, med en burkläsk. Det kan inte resultera i annat än bottenbetyg.

// OM

Knut hemma

Knut Rindal fick som väntat inget kontrakt i Mjölby och åkte igår hem till Norge. Återstår för Boros del att se hur det blir med Jonas Nordh. Det har även ryktats om en back tillhörande  division 1-gänget Valbo.

Thomas fortsätter få goda vitsord i Mjölby. Efter gårdagens 2-4-förlust borta mot Örebro står bland annat följande att läsa på Mjölbys hemsida: "Lagets för dagen bäste spelare Thomas Josefsson sköt distinkt in kvitteringen i ett två mot ett läge. (...) 'Thomas Josefsson var riktigt bra och jag vill också plussa lite extra för Niklas Berglund',
sa Daniel Rydmark."

Målen finns att beskåda här.

Får Boro revansch mot Halmstad på söndag? Mycket svår match.

// OM

Behandling av juniorerna

"Det är inget fel på motivationen för rautio..det är fel på klubben! så som dom behandlat han så förstår jag att han lämnar dom......"

"Förvånad att det dröjt så pass länge innan någon fått nog av klubbens behandling av de som blir förstaårsseniorer..under flera år har man "slarvat bort" lovande juniorspelare som lagt av.."

"Det är väl kutym i BORO att inte ge dom unga backarna chansen att spela in sej i a-laget."

"inte så lätt för "juniorerna" när dom aldrig får chansen... tyvärr ."

Ovanstående är några av de kommentarer som lämnats angående hur juniorerna behandlas i Boro. Jag har pratat med både spelare och ledare och de känner inte igen den här bilden alls. Frågan är på vilket sätt juniorerna behandlas illa. Ni som påstår att det är så, kan ni inte förklara vad ni menar? Att de inte får spela är inte detsamma som att de blir behandlade illa, för Boro ska väl alltid ställa upp med bästa laget? Eller ska man ställa upp med ett lag som inte är det bästa, bara för att juniorerna ska få speltid? Det tar ofta en eller ett par säsonger att etablera sig i ett a-lag, inget konstigt med det. För juniorerna handlar det om att ha tålamod.

Att juniorerna inte får chansen är inte sant. I år har sju egna juniorer fått chansen i a-laget. Att de får ett a-lagskontrakt innebär dock inte att de per automatik får speltid, de ska bevisa att de är värda den också. Så är det för samtliga spelare. Juniorerna ges chansen i och med att de blir erbjudna a-lagkontrakt, efter det är det upp till dem själva att visa att de vill ta en plats. Alla i a-laget får givetvis chansen. Att påstå något annat vore att anklaga Lillis och Galli för tjänstefel. Det finns väl ingen som tvivlar på att de vill ställa upp med bästa laget?

// OM

Klubbkänsla vs personliga intressen

Matti Rautio har hoppat av styrelsen i Boro. Det innebär att klubben för tillfället står utan ungdomsansvarig. Om jag formulerar mig så här: vem tror att avhoppet inte har något med sonens dito att göra?

Oavsett vilket så anser jag att ska man engagera sig i en styrelse ska man göra det av intresse för klubben, inte av intresse för en enskild spelare. Om, notera: om,  man går med i en styrelse enbart för att ens son spelar i föreningen, och kanske med  främsta syfte att bana väg för honom, då är man snett ute. Ännu mer snett ute är man om man hoppar av för att man inte lyckas med det. Alla andra 100-tals ungdomar som man är ansvarig för då? Var de inte värda något engagemang?

// OM

Att ha åldern inne

En Borospelare blev för ett tag sedan nekad att handla varor på Systembolaget för att han inte hade legitimation med sig. Det är bra att personalen sköter sitt jobb. I synnerhet som spelaren i fråga alltid sett lite barnslig ut. Jag skulle inte gissa på en dag äldre än 16 år.

Vem det var? Jag kan väl ge er en ledtråd...






































// OM


Knuts Sverigeresa går vidare

Det verkar inte bättre än att Knut Robert Rindal blivit lurad i Gislaved. Enligt uppgift hade han blivit lovad både jobb och fri lägenhet av klubben, men av det blev intet och tydligen var inte kontraktet vad det skulle varit heller. Det är inte utan att man undrar vad de sysslar med i GSK. Tråkigt för Knut som nu befinner sig i Mjölby hos Henrik Klouman. Där har han tränat ett par gånger med laget och fanns faktiskt med på isen i kvällens träningsmatch mot Skara (som Skara vann med 5-4 och där Thomas gjorde ett mål och en assist). Mjölbys trupp är dock spikad och bara en träningsmatch återstår för dem innan serien drar igång, så det ska väl mycket till om Knut ska ta en plats där.

Då återstår egentligen bara två alternativ för Knut; att flytta hem till Norge eller att komma tillbaka till ett backtörstande Boro. För att det senare alternativet ska bli en realitet krävs att han får ett jobb här. Vem tar på sig att ordna det? Jag hörde att två-tre pers sagt upp sig från Willy:s i veckan...

Kommentarerna har haglat efter mitt inlägg om Rautios sorti, kul! Jag är dock lite förvånad över att många tycks tro att junioruppflytten behandlas illa i Boro. Jag kan inte tänka mig att så är fallet och jag har pratat med både spelare och ledare som inte känner igen den bilden. Boro satsar rejält på juniorerna och som någon skrev "Av en junior trupp brukar 2-3 spela A-lags hockey". I Boro är det i år betydligt fler än så. Det handlar inte om att de inte får chansen, för den får de garanterat, utan det handlar om att kämpa på och inte ge upp så lätt. Man kan inte tro att man som förstaårssenior ska kunna komma in och konkurrera ut fleråriga a-lagsspelare. Nej, i hockeyvärlden får man inget serverat på silverfat, något som dock fler och fler ungtuppar tycks tro. Vill man komma någonstans gäller det att inte ge upp när det blir lite motigt.

Hockeyintresset i kommunen är stort så avslutningsvis tänkte jag uppmana alla att komma på föreningsmötet imorgon kväll och göra sin åsikt hörd. Det handlar om hockeyns framtid i bygden! Jag citerar hemsidan:

"Föreningsmöte den 15 September kl:18:00

Mötet hålls i Vetabs lokaler på Upplandavägen 16. Vill du vara med och påverka föreningen och dess framtid, så är det här den stora chansen

Ishockeyn förändras kontinuerligt och vi måste hänga med om vi skall vara med. Funtionärer - Spelare - Föräldrar - Medlemmar och övriga Hockeyintresserade hälsas välkomna till detta mycket viktiga möte, där vi lägger grunden till föreningens framtid.

Varför just nu?

På årsmötet i Juni bestämdes att ett extra årsmöte skall hållas i September så inför detta vill vi i sittande styrelse ha detta möte, för att kunna lägga en väl förankrad grund för kommande arbete med hockeyn i Vetlanda. Vi hoppas på en bred uppslutning från alla hockeyintresserade.

Välkomna
Styrelsen i Boro/Vetlanda HC
"

// OM

Och så var de bara sju...

Kristian Rautio fanns inte med i matchen mot Värnamo. En släng av feber påstods vara orsaken. Frågan är om det var sant, för nu har han enligt obekräftade uppgifter bestämt sig för att omgående lägga skridskorna på hyllan, till följd av bristande motivation. Det innebär att det i Boros backuppsättning nu bara finns sju spelare, varav en för tillfället är skadad.

Nog för att unge herr Rautio inte precis har rosat marknaden i a-laget, men det är ändå en försvagning av laget. Backsidan är nu oroväckande tunn. Det bara måste till någon förstärkning här och frågan är vad som finns att tillgå. Hörde något om att Löf hade någon polare från sina hemtrakter som spelat back i division 1. Men det är mycket som ska lösa sig med jobb, boende och så vidare innan det kan bli aktuellt. Och så var det det där med ekonomin också.

Vissa har undrat varför jag inte skrivit något om Värnamo-matchen här. Jag skrev ett långt referat om den på Boros hemsida och tyckte det var onödigt att skriva ungefär samma sak här. Hade heller inget särskilt att tillägga. Jag kommer göra så att när jag skriver om matcherna för hemsidans räkning, nämner jag kanske inget om dem här, såvida det inte finns något särskilt att tillägga som inte riktigt passar på den officiella hemsidan. Jag kan säga så mycket som att samtliga spelare var bättre än mot Halmstad i alla fall.

Värnamo var kanske inte heller någon riktig värdemätare. En bättre sådan är dock vad som väntar nästa onsdag när Dalen står får motståndet. Dalen slog Nässjö med 10-3 förra veckan.

Idag skulle det spelats en träningsmatch på bortais mot Vimmerby, men Vimmerby har sin vana trogen ingen is. Det är rätt märkligt att samma scenario upprepas även i år. Måste vara oerhört frustrerande för laget.

Fredrik Sandström tyckte att jag skulle nämna i bloggen att hans far, tillika speakern på flertalet av Boros hemmamatcher, Stefan Sandström skaffat sig en kvinna i Kvillsfors. Nu har jag gjort det. Grattis Stefan!

// OM

Dagen efter

Boro-Halmstad 1-9. 

Vad kan man säga? Halmstad är uppenbarligen ett grymt bra lag. Boro hade Tulle och Eriksson (och Pelle) borta, och en halvskadad Ola Nordin. Boro spelade bedrövligt dåligt större delen av matchen. Men det var en träningsmatch och sådana ska man inte dra allt för stora växlar av.

Löf framstår helt klart som en mycket bra värvning. Han kommer kunna bidra med många poäng i vinter. Strandberg har mycket kvar att bevisa. Oskar Svensson är en tuffing som behövs i laget. Han har överraskat positivt så här långt. De nyuppflyttade juniorerna har än så länge inte rosat marknaden, men det tar väl ett tag för dem att komma in i det.

Med nuvarande lag får Boro det svårt att hamna bland de fyra främsta. Nittorp har värvat bra, så även Dalen. Linköping, Lidköping och Skara är bra lag allihop. Vimmerby kan också slå sig in i toppkvartetten. Ta hit den där kanadensaren det snackas om! Det kan vara skillnaden mellan succé och fiasko.

Dagens tips till kioskpersonalen i Borohallen: kolla över bäst före-datumen.

Dagens fråga: vad är värst; att förlora årets första träningsmatch med 1-9 mot Halmstad, eller att spela bowling och inte nå 100 poäng i en serie? Den som varit med om både ock vet svaret...

// OM

Klouman kvar i Mjölby

Ingen norrman i Boro i år alltså, vad det verkar.

Hemmapremiär imorgon! Det blir en tuff match. Halmstad satsar hårt och lär definitivt vara med när det drar ihop sig till kvalspel mot ettan i vår.

// OM

RSS 2.0