Mjölby värvar Borospelare

Det händer lite grejer nu.

Mycket talar för att Thomas Josefsson inom kort blir klar för Mjölby. I och med det förlorar Boro en målskytt av rang.

Samtidigt har Jon och Myggan skrivit på för en fortsättning i laget (poäng till Odelberg för de fyndiga rubrikerna på hemsidan!). Rykten säger att Karlskrona varit och ryckt i Myggan, så det är extra glädjande att han valt att stanna kvar.

I övrigt ska även ett antal andra Borospelare vara uppvaktade av andra klubbar. Det kan vara en förklaring till varför så få spelare ännu kontrakterats.

Igår gick tiden för Växjö Lakers ut. Ska bli intressant att se om de lyckats skrapa ihop tillräckligt med pengar för att undvika en konkurs.

// OM

Namn...

...på tröjorna, tack! Dels är det snyggt och ser proffsigt ut, dels är det en service till publiken. De som kanske inte går på mer än tre-fyra matcher per säsong lär ju sig knappast vem som har vilket nummer. Ser man däremot namnen på tröjorna blir igenkänningsfaktorn genast högre och då tror jag även intresset ökar för att se fler matcher. Jag vet inte om det är en kostnadsfråga, men det kan väl inte röra sig om någon större summa?

// OM

Operation

En av de allra bästa spelarna i Boro förra säsongen, Pelle Karlsson, tvingas operera sin skadade axel. Hoppas operation och rehabilitering går bra och att vi snart får se hans påskrift för en säsong till med Boro!

// OM


Uppfräschning

Boros hemsida är helt klart en av de bästa i division 2 och dessutom bättre än många division 1-klubbars; rapporter inför matcherna, fylliga matchreferat, snabba uppdateringar vad gäller andra nyheter och ett rejält arkiv. Men det finns ju ingenting som inte kan bli bättre, eller hur?

Vad gäller den informativa delen så är den som sagt mycket bra, men hemsidan skulle nog behöva en liten ansiktslyftning. Det första man möts av är Thomas "Kakan" Augustsson med armarna i vädret. Det var ju ett tag sen han lirade i Borodressen.

Forumet är en annan grej som inte fungerat. Jag och flera med mig har försökt registrera sig utan att lyckas. Jag var tidigt i höstas i kontakt med Nils Andersson som under två månaders tid påstod att felsökning pågick, sen gav jag upp. Nu har visst Nils Andersson lämnat skutan och förhoppningsvis även en del problem, med honom.

Någon sa att Carl Odelberg, som är den som skriver det mesta på hemsidan, funderade på att hoppa av. Jag tycker han gör ett utmärkt jobb, så jag hoppas han fortsätter.

// OM

Det tar sig

Skoog har skrivit på för två år till i Boro. Mycket glädjande! I och med det får Boro en riktigt stark målvaktskombo kommande säsong. Hoppas nu att att tränarna låter Skoog och Gabbe konkurrera på lika villkor. Gabbe är ung men riktigt lovande. Får han veta redan från början att han har lika stor chans på platsen som förstekeeper som Skoog tror jag det skulle sporra båda två att bli ännu bättre.

Målvaktssidan är löst och, vad det verkar, även tränarfrågan.

Nu vill vi ha lite fler påskrifter och nyförvärv!

// OM


Andretränare klar?

Heta rykten säger att Mattias Henricson blir Lillis kompanjon i båset. Galli, som han kallas, har under den gångna säsongen varit huvudtränare i HA 74.

Jag tror det vore ett kanontillskott för Boro. Lillis och Galli - duon som ska ta Boro till ettan? Förhoppningsvis.

Kort och koncist inlägg idag.

// OM

Istid och konkurs

Tack vare Nordic Trophy-matchen mellan HV och Åbo den 22 augusti kommer det ligga is i Borohallen tidigare än brukligt i år. Perfekt! Det ger Boro möjlighet till ett visst försprång gentemot andra lag och tillfälle till fler träningsmatcher. Matchen mellan HV och Åbo är dessutom en mycket bra start på hockeysäsongen i kommunen. I samband med den här matchen bör Boro ta tillfället i akt att verkligen pusha för sig själva och genomföra ett bra arrangemang. Varför inte visa upp säsongens lag på isen för första gången? Att göra en kort presentation tror jag skulle öka intresset bland alla åskådare att komma tillbaka när serien väl drar igång.

Hos Växjö Lakers är det kris. Klubben är väldigt nära en konkurs. Enligt vad jag har hört och läst så handlar det om ytterligare en miljon kronor som måste samlas in innan den 26 maj. Nu hoppas jag självklart inte på en konkurs, men om så blir fallet kommer deras spelare bli heta villebråd på spelarmarknaden. Tänk om Boro kunde knyta till sig någon av dem...

// OM

Första nyförvärvet

Uddevallakillen jag skrev om för ett tag sen har nu skrivit på. Linus Strandberg, forward född -86 från Lysekil. Jag vet inget om honom, men han ska ha fått goda vitsord från gamle Boro-bekantingen Jesper Eckers. Enligt hemsidan är han en "powerforward som gillar att tacklas och retas lite med motståndarna". Stämmer det så är det bra. Den typen av spelare har Boro saknat den senaste säsongen.

Hittills ser Boros trupp för säsongen 08/09 ut så här:

Gabriel Popanicic

Erik Albinsson
Patrik Granlund

Marcus Hjorthed
Daniel Rosenqvist
Linus Strandberg

Känns som att vi behöver mer än en femma va? Jag tror i och för sig att många från förra årets trupp kommer skriva på på nytt nu när Lillis är klar, men tittar man på hur långt Boros konkurrenter kommit i lagbyggena inför nästa säsong ser man att Boro ligger långt efter, och det är inte bra. Nu när försäsongsträningen dragit igång på allvar tycker jag att man bör ha fler än 5-6 spelare kontrakterade.

Jag skrev i ett tidigare inlägg att jag ville se en återgång till två division 2 södra-serier istället för tre och kanske uppfylls den önskan. Diskussioner pågår om hur serierna ska läggas upp.

Det ryktas om att Alvesta får vara kvar i tvåan trots att de inte lyckades kvala sig kvar. Det har isåfall förmodligen att göra med att Lund drog sig ur under seriens gång förra säsongen.

// OM


Tillbaks

Då var det dags att börja blogga igen! Vad har hänt sen sist? De flesta känner säkert till att Lillis är tillbaka, att Ederfors och Ekelund flyttar hem till Åseda och att Nils-Gunnar har skrivit på för Vimmerby. Lillis återkomst är mycket glädjande. Blir spännande att se vem som hamnar bredvid honom i båset. Eriksson?

På tal om Eriksson så har han nog tänkt sig att spela vidare i Borotröjan. Knäet är bra nu, men axeln krånglar än. Han ska träffa/har träffat HV:s läkare. Det är viktigt att ha med någon eller några riktigt rutinerade spelare i truppen och varför inte som spelande tränare?

Klouman verkar tyvärr ha bestämt sig för att inte spela vidare i Boro.

Gabriel Popanicic får a-lagskontrakt. Kul att han stannar! Sampe blir kanske målvaktstränare.

Pelle sägs vara axelskadad.

I måndags drog den riktiga försäsongsträningen igång under ledning av Littan. Det är nu grunden ska läggas för de tuffa kvalmatcherna i slutet på nästa säsong. Det är de som tränar mest nu som orkar mest sen.

Det var en snabb uppdatering av läget. Återkommer med mer utförliga inlägg!

// OM


RSS 2.0