Vad händer?

Det var ett tag sen jag skrev och det har hänt en del sen dess.

Det blir tyvärr tre division 2 södra-serier även den här säsongen. Lagen möter varandra tre gånger och de fyra bästa går till play off. I Boros serie hamnade bland andra Skara, som Boro slog ut i play off-spelet förra vintern. Även Finspång och Lidköping är nya i B-serien. En snabb gissning: Boro, Skara, Lidköping och Linköping går till play off, närmast utmanade av Vimmerby, Dalen och Nittorp. A-serien ser på pappret väldigt svag ut med nästan enbart lag från Göteborgsregionen. C-serien verkar vara den bästa med lag som Kallinge, Mörrum, Halmstad och Tyringe.

Janne Lindström gör comeback som ordförande. Det blev alltså inte Mikael Bergvall, vilket jag fått uppgifter om tidigare. Jag tror det är bra att Janne kommer tillbaka. Han är engagerad och syns mycket kring matcherna.

Franzén vann Stanley Cup! Det är stort för klubben! Hoppas arrangemanget när bucklan kommer till Landsbro blir riktigt lyckat!

I a-laget görs en juniorsatsning. Berggren, Popanicic, Anton Lantz, Henrik Gustavsson, Tobias Josefsson, Gustav Andersson och Per Jonsson får kontrakt. Det är bra. Tobias var redan under föregående säsong ett tilskott och kommer bli ännu bättre. Henrik Gustavsson och Gustav Andersson tror jag kommer bli andra utropstecken kommande säsong. Vi får nu också situationen jag skrev om tidigare; tre kontrakterade a-lagsmålvaketer. Det är givetvis bra att ha tre så pass bra målvakter, men frågan är hur pass stor chans Gabbe och Berggren ges att utmana Skoog om förstaspaden.

Jag skrev tidigare även om Thomas Josefssons flytt till Mjölby, vilken blev officiell för några dagar sedan. Thomas måste ersättas med en likvärdig spelare. Det jobbas på detta. Enligt uppgift förs samtal med bland andra en kille från Hammarby.

Sista ordet verkar inte vara sagt vad gäller norrmännen heller. Klouman har tydligen sökt lite skolor och väntar på besked om han kommer in, men Boro finns fortfarande med i bilden. Knut har inte heller lämnat något klart besked till klubben ännu. De trivdes under förra säsongen, så en fortsättning är inte omöjlig. Vore bra att få behålla dem, i synnerhet Klouman.

// OM

Berggren?

Vad händer egentligen med förra säsongens tredjemålvakt, Joakim Berggren? Skoog är kontrakterad, Gabriel Popanicic likaså. Har Berggren också fått a-lagskontrakt? Han står ju före Gabbe i kön, så att säga, även om det givetvis är det sportsliga som ska avgöra. 

Får även Berggren kontrakt skulle det innebära att Boros a-lag har tre målvakter kontrakterade. Det kanske är bra för konkurrensen. Eller är det det? Känslan blir ju att Berggren och Popanicic tävlar mot varandra om andraspaden, istället för att någon av dem på allvar utmanar Skoog. Ingen skulle väl på allvar tro att de tre konkurrerade på lika villkor om platsen som förstemålvakt. Ponera att det i en sådan situation skulle vara så att både Gabbe och Berggren spelar bättre än en formsvag Skoog. Skulle Skoog, med tvåårskontrakt, då få sitta på läktaren? Knappast.

En sak till: att ha tre målvakter vid varje träning bör rimligtvis betyda att träningstiden per målvakt blir mindre, men måhända också mer effektiv.

Angenäma problem, skulle man kanske kunna kalla det.

// OM

RSS 2.0