Vilka idioter det finns

Under onsdagskvällens match mellan Boro och Nässjö länsades Nässjös omklädningsrum på värdesaker.

Under onsdagskvällens match mellan VBK och Örebro länsades Örebros omklädningsrum på värdesaker.

Vilket sammanträffande.

Jag hoppas innerligt att dessa avskum åker fast.

// OM

En tredjedel avklarad

Nu har Boro mött alla lag en gång och vi befinner oss i en liten paus. Hur har det gått så här långt då? Jämfört med övriga lag faktiskt ganska bra. Fem vinster och fyra förluster ger en tredjeplats i tabellen. Marginalerna är dock mycket små och bara tre poäng skiljer ner till plats åtta.

Nittorp är seriens suveräner med åtta vinster och en förlust. Vimmerby ligger tvåa i  tabellen med lika många vinster som Boro, men även två oavgjorda. Så långt inga större överraskningar. Men på fjärde plats, med lika många poäng som Boro, hittar vi Nässjö HC. Det tycker jag är roligt! De var nederlagstippade inför säsongen, men har tagit poäng i sex av nio matcher. Strax efter återfinns likaledes nederlagstippade Motala, som har ett ungt, piggt lag. Linköping har varit ojämna, men är riktigt duktiga när det vill sig. Jag tror de kommer klättra i tabellen. Finspång har även de överraskat lite, poäng i fem av nio matcher visar att de inte är något strykgäng.

I botten återfinns tre lag som överraskat negativt. Topptippade Skara är hjälplöst sist efter en miserabel start på serien. Dock vann de senast mot Vimmerby, så kanske har vinden vänt på västgötaslätten. HC-lagen Lidköping och Dalen har båda haft det lite turbulent inom lagen och kanske är det därför de ligger lite pyrt till i tabellen. Man kan ju tycka att åtminstone laget från Norrahammar borde ha kapacitet att spela bättre än vad de hittills visat.

Åter till Boro då. Det är svårt att skönja någon egentlig tendens än så länge. Men laget har de senaste säsongerna blivit bättre och bättre ju längre säsongen lidit, så självklart hoppas man på ett liknande scenario även i år. Förutsättningarna finns. Poängligan informerar oss om att platserna 1, 2, 3 och 4 innehas av folk i förstafemman. Kan andra- och tredjefemman börja leverera poäng i, om inte samma, så i åtminstone hälften så stor utsträckning så ser det riktigt bra ut. Löf visade under försäsongen att han är en lirare, men har inte riktigt nått upp till samma nivå sen serien drog igång. Där finns ett sparkapital. Tobbe Josefsson börjar så smått komma igång och Hjorthed gör sin bästa säsong på länge. Nu väntar vi alla på att Myles ska börja ge valuta för pengarna också.

Nystart i Finspång på söndag. Revansch för den pinsamma premiärförlusten då?

Om någon missat det: Winsth är klar för... *trumvirvel* ...Åseda!

// OM

På rätt spår

Nur börjar det likna något! Andra raka segern kom ikväll hemma mot problemlaget Dalen. 5-4 efter hela tio poäng från förstafemman.

Ny hemmamatch på onsdag mot Motala. Mycket viktig match även den. Seger där och det ser bra ut inför den svåra bortamatchen på fredag mot Nittorp.

Noterat från division 1: Mjölby drämmer till suveräna serieledarna, och av Wikegård hyllade Vita Hästen borta med 6-2. Över 3800 personer på läktarna fick se Thomas Josefsson stå för en av kassarna. 

Det är bra med tuffa spelare som smäller på, men det ska tillföra något också. Efter Linus Strandbergs andra matchstraff på fyra matcher får han nog ta och tänka till lite. Boro skulle kunna ha nytta av hans tacklingar, men då gäller det för honom att välja rätt tillfällen och framför allt; att tackla schysst.

J20 åkte i sjunde matchen på första förlusten. 1-3 borta mot Oskarshamn slutade gårdagens match. Boro fortsätter dock leda serien!

Till sist: titta igenom reklambladen extra noga imorgon...

// OM

Borosjukan?

Efter att ha följt diskussionerna som följde på Åsedasjukan-inlägget har en tanke slagit mig. Viktor Ljungqvist, Kristian Rautio och Sebastian Winsth har alla slutat av liknande anledningar det senaste året. Har Boro något att lära av det? Finns det anledning att rannsaka sig själva? Det kan absolut vara så.

Att sluta på grund av för lite speltid är en relativt ny företeelse som troligen speglar samhället i stort. Allt mer handlar om den enskilda individen och alla ser främst till sitt eget bästa. Det vet inte minst alla som sysslar med någon form av ideel verksamhet idag. Men ishockey är en lagsport där man är tvungen att rätta in sig i ledet för att laget ska fungera. Där har spelarna och föreningen ett gemensamt ansvar. Trivs man inte i ett lag, samtidigt som man inte får spela så mycket som man önskar, är det så klart lätt att kasta in handduken. Om man däremot har roligt i laget och trivs är det säkerligen lättare att ha överseende med att man inte får så mycket istid som man vill ha.

Kanske saknas harmonin i Boro? Man undrar ibland vart glädjen tagit vägen. Har man inte kul i omklädningsrummet är det nog svårt att känna sig motiverad till att prestera på topp. Jag tror man måste gå tillbaka till grunden och komma ihåg varför man håller på med hockeyn; för att ha roligt. Får man bara tillbaka den rätta gnistan kommer väldigt mycket på köpet.

Fortsätt kommentera!

--------------------------------------

Det uppkommer ibland diskussioner huruvida det jag skriver på min blogg är detsamma som officiella nyheter/åsikter från klubben. Så är ju givetvis inte fallet, men vissa påstår att många tar det så. Att den här bloggen är länkad från Boros hemsida är inget som jag ligger bakom och även jag ser problematiken i det. När jag fick förfrågan om att skriva för hemsidan så var det antingen hemsidan eller bloggen som gällde för mig. Jag tackade ja till att skriva för hemsidan och hade för avsikt att lägga ner bloggen. Många tyckte dock att jag skulle fortsätta blogga ändå, vilket jag också gjort. Villkoret som jag ställt för mig själv är dock att jag inte ska kompromissa med vad jag skriver på bloggen på grund av att jag även skriver officiellt för hemsidan. Skulle jag sitta och censura mig själv här på bloggen skulle den helt och hållet mista sin funktion.

Jag antar att det är styrelsen i Boro som beslutat att länka till min blogg från den officiella hemsidan. Ett skäl till det är att det ökar intresset för hockeyn. Personligen har jag inget emot att de länkar hit, men om det är så att många tror att det jag skriver här är officiella nyheter/åsikter från klubben vore det kanske bra om det framgick tydligare på Boros hemsida att den här bloggen är helt inofficiell och inte på något sett sammankopplad med föreningen. Har ni åsikter om Boros hemsida är det dock inte mig ni ska kontakta, utan webmaster Carl Odelberg. Kontakt-länk finns längst ner på hemsidans förstasida.

// OM

RSS 2.0