5 x Gresell

Christian Gresell - Finspångs AIK 5-5

Jodå, det är inte bara Robin Erixon som kan göra många mål i samma match i NHC. Nu har han fått sin överman, för i kvällens match stod Christian Gresell för Nässjös samtliga fem mål. Inte illa alls!

Nässjö är definitivt en seriös aspirant på en play off-plats. Och visst vore det kul med Nässjö och Boro i exempelvis en förkvalsserie? Vilka matcher det skulle bli!

Boro lyckades ikväll med bedriften att klättra i tabellen trots att de inte spelade. Detta tack vare Vimmerbys vinst mot Motala. Motala föll därmed tillbaka en placering på grund av målskillnaden.

Dalen hemmaslog bottenkonkurrenten, tillika Boros nästa motståndare, Lidköping med 9-2 och lämnade i och med det också över tabellens jumboplats till kvällens motståndare. Skara har fått upp farten och fick ikväll 2-2 hemma mot Nittorp.

Efter kvällens omgång så är mer än halva serien spelad och det mesta är än så länge mycket öppet. Jag tror att endast två lag i nuläget kan känna sig säkra på vidare kvalspel; Nittorp uppåt och Lidköping neråt.

// OM

Underbar seger (uppdaterad 14.45)

Boro is back!

Jag såg bara tredje perioden igår, men tyckte mig ändå skönja en annan inställning än i de senaste matcherna. Grabbarna stod upp mycket bra och visade att inget annat än en vinst var aktuellt.

Vimmerbys beteende i slutet var bedrövligt att se. Ska det vara så svårt att ta en förlust? Fredrik Jaensson må vara en duktig hockeyspelare, men det han sysslade med igår trodde jag var under hans värdighet. Att sen Nils-Gunnar inte gör något för att försöka hindra tumultet efter matchen, snarare tvärtom, är också riktigt dåligt.

Men som någon skrev, förhoppningsvis är Vimmerby på väg neråt och Boro på väg uppåt nu.

Hoppas Myles fortsätter växa. Han har varit en slowstarter helt klart, men kan han hålla nivån han hade igår och höja sig ytterligare ett par snäpp kan man snart kalla honom för en lyckad värvning.

Resultaten i övrigt igår tajtade till serien ännu mer. Nu skiljer det två poäng mellan andraplatsen och sjundeplatsen. Scenariot känns igen; Boro startar serien hyfsat, kommer in i svacka då det ser riktigt mörkt ut, men framåt jul händer det grejer och när play offet närmar sig är man som bäst. Så har det varit de tre senaste säsongerna och än så länge stämmer den tesen bra in även på den här säsongen.

Fortsätt som igår, Boro!
 
Uppdaterat: Tråkiga nyheter från Mjölby. Thomas Josefsson har brutit foten och kommer gå gipsad fram till början eller mitten av januari. Händelsen ägde rum i J-20-matchen mot Motala i tisdags. I samband med en tackling fastnade skridskon i isen. Thomas hoppas dock kunna spela igen mot slutet av säsongen.

// OM

RSS 2.0