Thomas imponerar på Rydmark

" - Man blir stolt som tränare när man ser en sån här match, sa en nästan lyrisk Daniel Rydmark.
- Kumla har vunnit sina tre tidigare matcher mot bra motstånd och blir inte lätta att tas med. Men ställer alla upp för varann som idag så blir vi svårslagna, menade Rydmark som gav målvakten Rikard Nilsson extra beröm.
- Han var outstanding och visade att det blir en tuff kamp om målvaktsspaden. Tomas Josefsson och Peter Klitsie var andra som imponerade på Mjölbytränaren."

Ovanstående är taget från Mjölbys hemsida efter dagens 3-1 vinst borta mot Kumla.

Riktigt kul att se att det går bra för den äldre brodern Josefsson!

För Boros del gick det också ganska bra, trots en sistaplats i cupen i Gislaved. Visserligen bara en poäng på fyra matcher, men det var inga utklassningssiffror de förlorade med mot division 1-motståndet. Löf har presenterat sig på bästa sätt. Fortsätter han på den inslagna vägen kommer många poäng att levereras från hans klubblad.

// OM

Imorgon...

...får try out-spelarna i Mjölby, däribland Henrik Klouman, reda på om de får fortsatt förtroende eller inte. Var beredd med telefonen, Leffe!

// OM

Premiärmatchen spelad

Boro har inlett matchsäsongen. Man gjorde det i Gislaved mot Frölundas J-20-lag. Resultat: 3-3 efter underläge 1-3 inför tredje. Boros mål: Löf, Rosenqvist, Jon.

// OM

Kanadensare på gång?

Vi har länge hört att det letas efter ersättare för Thomas och Klouman, samt en rutinerad back. Än så länge har dock inget hänt och nu börjar de flesta lag spika sina trupper. Frågan är var Boro tänkt hitta dessa nyförvärv i ett så sent skede.

Thomas, Klouman och Rindal har alla try out-kontrakt med sina klubbar, vilket betyder att de inte nödvändigtvis kommer ta en plats. Thomas har dock gjort bra ifrån sig, målskytt i en träningsmatch i förrgår till exempel, så han är förlorad. Klouman vet jag inte hur det går för, men skulle han inte ta en plats tycker jag Boro ska försöka få tillbaka honom. Rindal är som sagt i Gislaved och lär förmodligen bli där den här säsongen.

I takt med att division 1-lagen spikar sina trupper kommer alltså ett antal spelare hamna utanför. Här finns möjlighet till både värvningar och lån. Är Leif Karlsson på hugget kan han kanske knyta till sig någon spelare den vägen.

Det finns ett alternativ till, som också kan vara förklaringen till varför vi ännu inte sett någon ersättare för Thomas/Klouman eller någon backvärvning; spelare på artistkontrakt. Och - detta är riktigt intressant - det går heta rykten om att en kanadensisk forward ska ansluta till truppen lagom till seriepremiären. Mycket spännande! Det är isåfall en liten chanstagning från klubbens sida, spelare på artistkontrakt kostar minst 15-16000:- i månaden och klubbens ekonomi har ju varit bättre. Men är han tillräckligt duktig betalar det sig i form av bra resultat, vilket ger mer publik och fler sponsorer, vilket i sin tur ger mer pengar i kassan. Om dessa rykten stämmer hoppas jag innerligt att man kollat upp killen ordentligt, så man vet vad det är man betalar för. Visst skulle det vara kul med en ny Ryan! 

// OM

Smått och gott

Varför skriver inte Nordin på? Allt tyder ju på att han ska spela i Boro. Han presenterades som en del av laget under HV-matchen i fredags. Är det måhända löneförhandlingarna som drar ut på tiden?

Läktarskvaller: en far i publiken blev minst sagt upprörd när hans son glömdes bort under presentationen av a-laget i samband med fredagens HV-match...

Knut Rindal fick inget kontrakt i Arboga och try out:ar nu hos Gislaved.

Checka in här imorgon gott folk, då kommer lite info om vad vi kan vänta oss framöver i form av nyförvärv.

// OM

Hallberg-intervju

På Karlskronas hemsida finns nu en intervju med Niklas Hallberg.

Jag återkommer med nyförvärvsspekulationer senare i veckan.

// OM

Rapport från träningen

Var uppe och kikade på första ispasset i måndags. Noterade några saker. Man kan givetvis inte dra några slutsatser efter en träning, men ett par spelare utmärkte sig. Erik Albinsson såg vass ut. Han verkar ha skött försäsongsträningen på bästa sätt och kan mycket väl bli en av Boros bästa backar under säsongen. En annan som såg bra ut var Henke Gustavsson som så sent som i våras funderade på att lägga skridskorna på hyllan. Det ska vi nog vara tacksamma för att han inte gjorde.

Förutom Franzén fanns även tre icke kontrakterade spelare med på isen. Axelskadade Pelle deltog inte i övningarna men hade i alla fall snörat på sig skridskorna och fick känna lite av premiärstämningen. Enligt HC Dalens #10:s blogg ryktas det om att Pelle är på gång till Vimmerby, men jag tvivlar på att det ligger någon sanning i de ryktena. 

Nummer två bland de (ännu) icke kontrakterade spelarna var Ola Nordin. Ola kommer med allra största sannolikhet att lira i Borodressen även i år. När han nu flyttat till Bäckseda slipper han dessutom det jobbiga pendlandet.

Till sist fanns även en nygammal back på isen. Många av oss som var där höjde på ögonbrynen när en relativt rund man gled in på isen i en till synes något för liten tröja... Roland Johannisson satsar på comeback och har blivit lovad ett try out-kontrakt med klubben. Nog för att det råder backbrist, men det här känns på gränsen till desperat.

Nej, det var givetvis inte Rolle, utan HA-backen Oskar Svensson (varken särskilt rund eller med för liten tröja för övrigt), som ju spelade i Boro säsongen 2004/2005. Enligt obekräftade uppgifter kommer han vara med laget under början av säsongen och faller det väl ut kan det hända att han blir kvar. Hans framtid i laget ska också, enligt samma källa, ha en del att göra med om man hittar en back till eller inte. Hur som helst så är han en back av god division 3-klass, som med rätt inställning säkert kan konkurrera om en plats i Boros defensiv.

Avslutningsvis vill jag tacka för de positiva kommentarer jag fått här. Det är alltid kul med kommentarer, oavsett om det är medhåll eller mothugg, så kommentera mera!

// OM

Ispremiär!

Grabbarna går på is om en dryg halvtimme. Nu börjar det på allvar!

// OM

Klouman följer Thomas

Vi kan nog sluta hoppas på att få se Henrik Klouman i Borodressen den här säsongen. Han skrev nämligen nyligen på ett try out-kontrakt med Mjölby.

Mjölby har därmed lagt beslag på två av Boros bästa poänggörare under förra säsongen. Klouman fick säsongen delvis förstörd av skador, men gjorde ändå 14 poäng på 13 matcher i grundserien, vilket ger det bästa poängsnittet bland samtliga Borospelare under förra säsongen. Thomas var tvåa i poängligan. Två riktiga avbräck alltså.

Löv och Strandberg i all ära, men det känns som att laget försvagats betydligt framåt. Hoppas vi får en riktig kanonvärvning presenterad snart, det skulle sitta fint.

// OM 

Laguppställningen

Laget är förhoppningsvis inte fulltaligt än, men utifrån vad som finns i nuläget tänkte jag spekulera lite i vilka formationer som skulle kunna fungera tillsammans.

Det finns en mängd olika kombinationer värda att testa. Jag hoppas att Lillis och Galli hunnit hitta en bra grunduppställning efter ungefär hälften av träningsmatcherna, så att man hinner spela in femmorna också. Förra året kändes det som att många spelare aldrig riktigt fann sin plats då det kastades om hej vilt i femmorna under hela säsongen.

Låt oss utgå från centrarna. Jon är given center i förstafemman. En knäckfråga är om han ska fortsätta spela ihop med Myggan. Att de kompletterar varandra väldigt bra vet vi, men skulle det inte gå att få ut deras gemensamma kunnande i två femmor? Kanske, men då måste man hitta två spelare som kompletterar dem lika bra som de kompletterar varandra. Samtidigt är Jon och Myggan så pass samspelta att det vore synd att inte utnyttja det. Jag har inget svar här, men det vore intressant att se dem testas i olika femmor.

Det troliga är ändå att de får spela tillsammans och då är frågan vem som ska spela ihop med dem. En tuff, orädd spelare som kan stå framför mål och ta lite smällar. Nordin kanske? Eller är Gustav tillräckligt tuff för att gå direkt in i förstafemman? Bakom dem kommer Tulle ta en plats och hade hans brorsa varit fit for fight hade han också hamnat där om jag fått bestämma. Nu lär det istället bli Eriksson eller Albinsson.

Hjorthed kommer säkerligen få spela center i år. Kanske kamperar han ihop med Winsth och Strandberg eller Löv. Defensiven sköts av Eriksson eller Albinsson ihop med Henke.

I Tobias Josefsson har vi en till center. Han har spelat ihop med Rosenqvist förut och får nog fortsätta med det. Vem kompletterar dem då? Strandberg eller Löv? Lantz? Nordin? Kan Tarenius ta en plats i år? Den defensiva biten tas här om hand av Granlund och Per Jonsson, eller möjligen Rautio.

Någonting i den stilen skulle en laguppställning kunna se ut, men som jag skrev tidigare så finns det många alternativ. En "juniorfemma" vore spännande. Tobbe, Gustav, Lantz/Rosenqvist/Löv, Henke och tja... Albinsson? Jag tror inte de skulle göra bort sig. Om Leffe får tag i en ersättare för Thomas - var ska han in?

Många frågor, få svar. En sak som är säker är i alla fall att det blir en intressant säsongsupptakt! Lämna gärna kommentarer på hur ni tycker laget ska se ut.

// OM

VP:s känsla för nyhetsvärde

Kom just hem från torget i Vetlanda där Johan Franzén visat upp Stanley Cup-bucklan. Härligt att se! Stort grattis, Johan!

Janne Lindströms citat från någon amerikansk webbsida som följer bucklans väg runt jorden var kul. "How small is a town that has a square named 'The Square' and a hotel named 'The Hotel'?".

Folkmassan på torget var klart godkänd, men jag tror fler hade tagit sig dit om de hade vetat om det. På framsidan till dagens Vetlandapost var största nyheten att VBK går på is tidigt i år. Bland sportsidorna fanns sedan en lite notis på sex rader om att Johan Franzén kommer med Stanley Cup-bucklan till stan idag. Jag träffar mycket folk i jobbet och frågade många om de skulle till torget sen, men de flesta kände inte ens till det. Det borde ju varit tvärtom i tidningen. En stor bild på framsidan och en rubrik i stil med "Nu kommer den - fira Frazze idag". Det där med att värdera nyheter kan säkert vara svårt ibland, men i det här fallet är det ju i det närmaste ett skämt. Riktigt dåligt, VP!

// OM

Uppdaterad 2/8 13.56

RSS 2.0