Lillis inte omöjlig trots allt?

Jag har ikväll fått lite ny information angående en eventuell comeback av Lillis i Boros bås till nästa säsong. Enligt en tillförlitlig källa kan han absolut tänka sig att komma tillbaka - om det sker en satsning.

Det är precis det som behövs; en uttalad satsning att gå upp i division 1 under nästa säsong. Boro har väl i flera år haft en långsiktig satsning mot det, men det är inget som sker av sig självt. Gå ut med att målet inför nästa säsong är att ta en plats i ettan. Det skulle förhoppningsvis locka mer sponsorer och mer publik och framför allt skulle det vara ett lockbete i jakten på bra nyförvärv.

Visst skulle det kosta lite pengar, men har man redan från början en uttalad målsättning att nå ettan får man mycket "på köpet", så att säga. Boro skulle bli en än mer attraktiv klubb att spela i, vilket skulle få till följd att eventuella nyförvärv inte nödvändigtvis behöver ha så mycket betalt som de hade krävt för att spela i en mindre attraktiv klubb. Klart en bra spelare vill spela i ett topplag med siktet inställt på division 1.

Satsa! Och satsa nu, inte när kontrakt redan skrivits och värvningar redan genomförts. Det är fel att värva och se vad man får för att sedan utifrån det sätta upp en målsättning. Skeendet ska vara precis det omvända. Sätt upp en målsättning och bygg truppen efter den.

// OM 

Forwardstugg

I min genomgång av de olika lagdelarna återstår nu bara forwardarna. En hel del nya ansikten värvades inför säsongen, samtidigt som flera kämpar lämnade laget. Först ut av nyförvärven var, om jag inte minns fel, Fredrik Tarenius från Nässjö. Han såg rätt bra ut i ett par träningsmatcher, men har sen knappt fått spela alls. Svårt att säga något om hans insats därför, men man får väl anta att det finns en anledning till att han fått ytterst lite istid. 

Kardell och Greider var förra säsongen två kämpar som kanske inte alltid syntes så mycket, men de gjorde mycket nytta. Den spelare som i år stämt bäst in på den beskrivningen tycker jag är Ola Nordin. Han skrevs upp mycket när han värvades, men levde till en början inte riktigt upp till förväntningarna. Ju längre säsongen led, desto bättre blev han dock. Ekelund har också kämpat på bra i Kardell/Greiders spår, även om han delvis använts i fel roll. Det andra Åseda-nyförvärvet Sebastian Winsth var bra i början av säsongen, men tappade sedan lite och kom aldrig riktigt tillbaka. 

Från Lillehammer värvades Henrik Klouman. Han har leverarat poäng och får anses vara en lyckad värvning. Det jag saknat hos honom är mer skärpa i avsluten. Han skapade väldigt många chanser, men förvaltade för få av dessa. Tyvärr fick han senare delen av säsongen förstörd av en axelskada. 

Den spelare i Boro som har högst lägstanivå är Jon (i hård konkurrens med Pelle). Han har den här säsongen, som alltid, varit stabil, även om han inte riktigt nått upp till sin toppnivå. Samma sak gäller Myggan som vinner poängligan en poäng före Thomas Josefsson. Den senare blev bättre och bättre under säsongen, men har inte fått det understöd han behöver. Thomas är en lirare som är som bäst när han får spela med andra lirare. I kvalet 2006 spelade han med Ryan och Sonny Heiver, hösten därpå med Zikl och Dave. Det var också då han var som bäst. Den här säsongen har han fått spela med de nya Åsedakillarna ett tag, med brorsan Tobbe och Nordin ett tag och mot slutet med Bahen. Kanske skulle man testat honom ihop med Klouman och/eller Myggan?

Tobias Josefsson är ett utropstecken. Han har spelat respektlöst och tufft när han fått chansen. Han har goda möjligheter att gå långt. Hård träning ger resultat! Den andra J-20-killen i laget, Daniel Rosenqvist, tycker jag har fått obefogat mycket speltid sett till vad han lyckats uträtta på planen.

Två spelare som haft en tuff säsong är Kristian Ederfors och Marcus Hjorthed. De har dock gjort klart godkända insatser när de fått hoppa in lite här och var. Mot slutet panikvärvades transatlanten Matt Bahen. Han hann göra lite poäng, men var nog långt ifrån vad Leffe Karsson hade hoppats på.

Till nästa säsong behövs framför allt två spelartyper; en riktig målskytt och en tuffing á la Dave Hnatiuk. Det finns potential hos vissa spelare i laget att kunna axla Daves mantel. Hjorthed, Ekelund och Tobbe är tänkbara kandidater. Latenta skyttekungar finns också i form av Thomas, Klouman och Myggan, men de behöver bli bättre än i år och ett tillskott vore absolut inte fel. 

Vilka kan man räkna med stannar kvar i laget då? Tarenius ska enligt uppgift ha fått veta att han inte får nytt kontrakt, i övrigt är inget klart på forwardsidan. Orkar Nordin fara från Kalmar? Har Ederfors motivationen? Jon fortsätter nog, liksom Winsth och Ekelund. Klouman verkar inte omöjlig på en säsong till, vilket är positivt.

För många av spelarna hänger en eventuell fortsättning mycket på tränarfrågan. Vad jag vet så är det ingen som vill ha kvar nuvarande duo och avvaktar därför att skriva nytt kontrakt. Tränarfrågan bör alltså lösas snarast möjligt.

I J-20 finns några spelare som aspirerar på a-lagskontrakt inför nästa säsong. Den som bör ligga bäst till är Gustav Andersson som redan i år gjort vissa inhopp, och gjort det bra.

Vi har en intressant "silly season" framför oss!

// OM

Gabbe lämnar

J-20:s lovande målvakt Gabriel Popanicic är på väg bort från klubben. Enligt uppgift har han varit i kontakt med två andra klubbar och Boro verkar inte vara något aktuellt alternativ. För klubben är det synd, men för Gabbe är det så klart helt rätt. En talang av hans kaliber har bättre möjlighet att utvecklas i en större klubb högre upp i seriesystemet. Nu är detta dock inte hela världen. Som jag nämnt tidigare så finns det fler alternativ vad gäller utmanare till Christian Skoog.

Imorgon blir det - på begäran - "forwardstugg".

// OM


KHK till ettan

Då var det klart. Efter kvällens 6-0-vinst borta mot Tyringe är Boros övermän klara för division 1 nästa säsong. Med tre omgångar kvar har Karlskrona 9 poängs försprång ner till trean Mörrum. Lägg där till en målskillnad på 31-4 och ni förstår att saken är klar. Efter grundseriens slut är Boro det lag som över två matcher bjudit KHK på absolut bäst motstånd. Grabbarna ska vara väldigt stolta över sin insats i de två play off-matcherna. Karlskrona är ett fruktansvärt bra lag.

Bakom KHK kopplade Västervik ikväll greppet om den andra division 1-platsen genom att hemma besegra Mörrum med 3-1.

Mjölbys kvalserie har ett något märkligt spelschema och där har ingen match spelats ikväll. I fredags vann Mjölby borta mot Grums med 8-5. Det gör att de just nu innehar andraplatsen i tabellen med två poäng till godo ner till trean Karlskoga, som dock har en match mindre spelad. Det tycks utveckla sig till ett riktigt getingbo bakom Ulricehamn!

Övriga klara kvalfakta av intresse: Alvesta åker ur, Limhamn går upp, Motala klarar sig kvar. 

På återseende!

// OM

Backsnack (uppdaterad 21/3 22:40)

Backsidan var den lagdel som till årets säsong tappat mest. Eriksson bestämde sig för att sluta, tränade ändå med laget i början på säsongen, men valde att ta det lite lugnare i HA. Vinlöf gick också till HA, där han även fungerat som assisterande tränare. Till Sävsjöföreningen försvann även skadedrabbade Viktor Ljungkvist under säsongen, missnöjd med att ha fått för lite speltid. Men det fanns väl en anledningen till det också. Hade han stannat kvar och haft lite tålamod hade han säkert fått spela när han var återställd och fulltränad.

I träningsmatcherna fanns Kristian Rautio och Per Jonsson med. Jonsson var sedan under säsongen bara med vid enstaka matcher medan Rautio fick kontrakt. Han räckte dock inte till utan förpassades till HA, men kom tillbaka och var åtminstone okej. Från Norge kom Knut Rindal som varit väldigt upp och ner under säsongen. Han har huserat i förstafemman och blandat riktiga plattmatcher med betydligt bättre insatser och ett par kanonmatcher. Från Åmål kom Patrik Granlund som varit en av de mer anonyma backarna i år. Mot slutet gjorde han några bra matcher, annars var han mest en komplementsback.

Erik Albinsson skrev på för två år och har haft en hyffsad säsong. Det syns att han är gammal forward och frågan är om det inte egentligen är det han ska spela som. Han är en duktig puckförare och får ofta ner pucken långt ner i motståndarzonen. Men han är absolut ingen dålig back. Boros bäste allroundspelare tillsammans med Jon kanske?

Tulle har haft lite av en mellansäsong. Han var inne i ett stim i några matcher i början av säsongen, då han var riktigt bra. Sen föll han tillbaka lite i gamla ovanor. Han har likt Skoog en hög högstanivå, men tyvärr en för dålig lägstanivå. Det blir ibland lite nonchalant spel och då kommer misstagen. När han spelar enkelt och koncentrerat är han som bäst. Så vill vi se honom nästa säsong!

Brorsan Pelle utser jag härmed till Boro bästa back säsongen 2007/2008. Han har tagit på sig mycket av ansvaret som Vinlöf och Eriksson lämnade efter sig och utvecklats till en av seriens stabilaste backar. Enligt hemsidan ryktades det inför säsongen om att Tranås var ute efter honom och han lär inte ha minskat sina möjligheter att få spela högre upp i seriesystemet efter årets säsong. Får Boro behålla honom en säsong till ska vi vara väldigt glada!

Vinlöf gjorde ett inhopp på några matcher innan jul och gjorde det bra. Han är självklart välkommen tillbaka nästa säsong! Tyvärr lär det väl inte bli så.

Eriksson kom också tillbaka och gav viss stadga i laget. Han var aldrig lika bra som i slutet på förra säsongen, men det kanske inte var att räkna med heller. Till hösten vill jag, som jag sagt tidigare, se honom som tränare, och varför inte en spelande sådan?

Inför nästa säsong krävs några bra värvningar på backsidan för att Boro ska ha chansen att gå hela vägen. I Grästorp finns en duktig tjeck vid namn Kompanek, i Karlskrona finns en hel del duktiga spelare som troligen inte kommer få plats i truppen när de ska lira i ettan. Halmstad har spelat väldigt bra defensiv ishockey hela säsongen, kolla efter backar där. Ring Peter Klitsie och Johan Fivelstedt i Mjölby. (Anton Josefsson hade varit ett oerhört tillskott, men han ska flytta till Stockholm).

Leta leta leta! Man kan inte få mer än ett nej och återigen: Boro är en attraktiv klubb att spela för.

I de egna leden kan man hoppas på en postiv utveckling för ungtupparna Rautio och Jonsson, som med en ordentlig försäsongsträning kanske kan etablera sig i a-laget på allvar nästa säsong. Från J-20 hoppas jag Henrik Gustavsson får chansen. Han är en talang som kan spela såväl back som forward. Rindal kan tänka sig att stanna, men måste jobba på att bli jämnare. Granlund får det tufft om han blir kvar. För Albinsson del hoppas jag på fortsatta framsteg. Han bör kunna ta en plats i någon av de två första femmorna nästa år.

Glad vintrig påsk!

// OM

Kvalläget

Ikväll blev J20 även på pappret klara för ettan nästa säsong. Trots förlust i sista matchen mot Gislaved med 3-4 tar de klivet upp. Intressant tabell blev det. Alla tre lag hamnar på fyra poäng efter en vinst och en förlust mot de båda motståndarna. Jämnt!

I kvalet till tvåan är det klart att Tibro åker ur. Undrar vad det innebär för onlinerapporteringen från division 2 nästa säsong..? Även Alvesta ser ut att åka ur tvåan. De är en poäng efter Limhamn inför sista omgången där Limhamn möter HA på hemmais. I Sävsjö vann Limhamn med 8-0.

I kvalserie E till division 1 ser Ulricehamn ut att kunna förnya kontraktet. De har full pott efter tre matcher. Efter dem följer i tur och ordning Karlskoga, Mjölby och Grums som alla har tre poäng vardera. Fäller skadeläget Mjöby? Truppen har i kvalet visat sig vara lite tunn.

Ikväll stod slaget om Blekinge i Jössarinken i Mörrum. Karlskrona gick segrande ur striden med 2-1. 12 poäng på fyra matcher för KHK som kommer gå upp. Där bakom står det troligen mellan Västervik och Mörrum, som båda i nuläget har sex poäng. Liten fördel Västervik dock, de har ett något enklare återstående spelschema. 

Imorgon blir det backsnack på OM:s Boroblogg!

// OM

Showcase 08

På fredag är det dags för något som heter Showcase 08 i Norrahammar. Det är en form av uppvisningsturnering som spelare födda 81-90 har fått anmäla sig till. 60 spelar har delats in i fyra lag som får spela minst två matcher var. På plats för att leta talanger finns ett antal sportchefer, tränare och scouter från division 2 upp till allsvenskan. En bra chans för spelarna att visa upp sig och en ypperlig möjlighet för klubbarna att hitta nya intressanta spelare. 

Från Boro är Pelle Karlsson, Thomas, Hjorthed, Skoog och Tarenius anmälda. Det är dock inte dessa fem som är mest intressanta ur Borosynvinkel, utan övriga 55. Detta är ett fint tillfälle att hitta duktiga spelare som skulle kunna tänkas spela i Boro nästa säsong. Därför finns det ingen ursäkt för Leif Karlsson, eller någon annan representant från klubben, att inte finnas på plats. Det är nu det ska värvas, inte i augusti.

// OM


Målvakter (uppdaterad 22.30)

Christian Skoog var grym i play offet mot Karlskrona! Han har en hög högstanivå, men tyvärr också en ganska låg lägstanivå.

Sampe sägs sluta nu. Behövs då en ny andremålvakt? Nej, det behövs en riktig konkurrent till Skoog! Inget ont om Sampe, han har överlag gjort bra insatser de gånger han fått vakta kassen, men han har alltid varit "andremålisen". Boro, och framför allt Skoog, behöver en utmanare till positionen som förstemålvakt. Det skulle definitivt höja Skoogs lägstanivå, och med stor säkerhet även högstanivån, att känna att han inte är självklar. Boro behöver inte ha en uttalad förstemålvakt, konkurrens är bra!

I de egna leden finns två mycket bra målvakter att plocka upp; Joakim Berggren och Gabriel Popanicic. Berggren är född -90 och Gabbe -91. Frågan är om de kan utmana Skoog. Det får man bara reda på genom att ge dem chansen.

I Mjölby finns en annan väldigt duktig målvakt. Han heter Andreas Hennerberg och har gjort Boros spelare frustrerade många gånger när han agerat levande vägg. Går Mjölby upp i ettan följer han säkert med dem, men det är i vilket fall som helst värt att slå en pling och ge honom en förfrågan. Man kan inte få mer än ett nej. Man ska komma ihåg att Boro är en attraktiv klubb att spela i, den har gott rykte. Att man tagit sig till kval/play off tre år i rad inger också respekt.

Det finns ytterligare alternativ. Klingar Alexander Nilsson bekant? Han har inte spelat i år, men för ett par år sedan fanns han i Boros trupp. Han är en 85:a från Åseda som även spelat i Alvesta och Nybro. Talangfull kille. Nu har han fått suget tillbaka och vill börja lira igen. Det vore tjänstefel av Leffe Karlsson att inte kontakta honom.

Till sist: det är på inget sätt självklart att Skoog lirar i Boro nästa säsong. Vi ska vara glada om vi får behålla honom.

// OM

J-20 till ettan!

Ja, det är i praktiken klart. Vinst med 8-3 nere i Nybro idag innebär att Nybro är borta ut leken samtidigt som Gislaved måste vinna med minst sju mål mot Boro i Borohallen på onsdag för att snuva Boro på division 1-platsen. Under har skett förr, men detta ska inte Boro kunna missa.

Stort grattis grabbar!

Kul att återväxten är så god! Många av J-20-killarna knackar på dörren till a-laget, andra är redan där. Kan tänka mig att minst två-tre stycken till lär få a-lagskontrakt till nästa säsong, kanske fler.

Nu ska jag författa ett inlägg om Boros målvakter, denna säsongen och nästa.

// OM

Noterat från kvalet

KHK ångar på 25-2 i målskillnad efter två spelade matcher. Otroligt i ett division 1-kval. Väldigt glädjande att de ikväll utklassade Göteborgs IK med 13-1. GIK är det mest pinsamma hockey-Sverige upplevt på bra länge.

Västervik vinner igen med uddamålet. 6-5 hemma mot Tyringe idag.

Mjölby förlorar lite överraskande borta mot Karlskoga med 3-6. Kellertz tillbaka, men jag tror inte Söderström var med i kvällens match. Spännande serie där.

I kvalet till tvåan har inte HA74 en chans. Tibro hänger löst.

J20 så. Lite överraskande så vann Gislaved hemma mot Nybro i onsdags med 4-1. Detta gör att serien fortfarande lever för Boros del inför morgondagens bortamöte mot Nybro. Så här ser förutsättningarna ut (efter vissa omräkningar, tack "Anonym"!): vinner Nybro är de klara för ettan. Vinner Boro med uddamålet går de upp i serieledning, men måste då ta poäng mot Gislaved. Vinner de med två mål imorgon går de upp i serieledning och har råd att förlora sista matchen mot Gislaved med max två eller tre mål. Blir det oavgjort måste Boro slå Gislaved (som isåfall inte har något att spela för) med minst två mål i sista matchen. Förutsättningarna finns. Lycka till grabbar!

// OM

Tränare

Vem ska träna Boro nästa säsong? Drömscenariot hade så klart varit att Lillis kom tillbaka. Tyvärr verkar så inte bli fallet. Enligt obekräftade uppgifter har han redan blivit tillfrågad och tackat nej. Men man ska aldrig säga aldrig.

Nisse-Gunnar har uttryckt att han kan tänka sig att vara kvar. Och visst, inte mig emot. Men han bör inte ha huvudansvaret. Han är en taktiker, men han har inte den där gnistan som krävs för att få grabbarna att tända till lite extra. Det behövs en person med tydligare ledaregenskaper.

Vad Hallberg beträffar så är kommentarer överflödiga.

Många av spelarna har uttryckt att de inte vill fortsätta i Boro under nuvarande tränarduo.

Problemet i år har varit att under försäsongen testades det väldigt många konstellationer inom kedjorna hit och dit, men vad kom man fram till? Nästan ingenting. Förstakedjan är väl den enda som varit densamma under större delen av säsongen (undantaget Kloumans skadeperioder). Övriga spelare har hoppat fram och tillbaka mellan kedjorna och blev det någonsin riktigt bra? Jag tycker inte det. Åsedagrabbarna Winsth och Ekelund spelade till en början ihop med Nordin, sedan med Rosenqvist. Nordin spelade ett tag med bröderna Josefsson och mot slutet med Thomas och Matt Bahen. Hjorthed gjorde korta inhopp lite överallt, likaså Ederfors. Spelare har använts på fel positioner. En sådan playmaker som Ekelund ska inte stå framför mål i powerplay till exempel. In med Hjorthed på den postionen. Han är den i laget som har störst potential att  kunna axla manteln från Dave Hnatiuk. Tyvärr har han inte fått chansen.

Efter många av förlustmatcherna i serien har man kunnat läsa i Vetlandaposten att Nisse-Gunnar tycker att "vi gör en bra match". Att göra bra matcher och ändå förlora hänger inte ihop i längden. Visst, i en och annan match kan det faktiskt vara så, men när man efter varje förlustmatch upprepar mantrat att "vi gör en bra match" känns det mest som en undanflykt från att man inte riktigt hittat vad som är fel i laget. Som vanligt reste sig laget till nya nivåer i playoff, men det var med nöd och näppe man tog sig dit i år; en poäng skiljde ner till Nittorp. Hade Boro vunnit en match till av de matcherna de borde vunnit men förlorade (Nässjö hemma: 1-2, Motala hemma: 6-7 t.ex.), hade man hamnat på plats tre och hade inte behövt möta KHK förrän i kvalserien, om ens då.

Nästa säsong vill jag se Andreas Eriksson som huvudtränare och Nisse-Gunnar jämte honom. Eriksson har de ledaregenskaper som behövs, tidigare tränarerfarenheter från HA74 och inte minst: förtroendet från spelarna. 

// OM 

Boros säsong

De senaste åren har vi blivit lite bortskämda med att det går bra för Boro. Kvalserie två år i rad och ett härligt go i laget. Den här vintern har det inte riktigt känts likadant.

Lillis lämnade tränarposten och istället fick vi vad som sades skulle bli ett delat ledarskap mellan Nisse-Gunnar och Niclas Hallberg. Den senare hade just varit med och fört ner Kalmar i trean när han fick förfrågan från Boro. Från Kalmar kom även Ola Nordin och på hemsidan kunde man bland annat läsa "Tillsammans kommer de att pendla från Kalmar, många mil kommer det att bli, så det är nog tur att de är två.". Nu blev det dessvärre inte så. Niclas Hallberg fick en allt mindre roll i Boros bås ju längre säsongen led, och han närvarade långt ifrån på alla träningar. Gångerna han och Ola Nordin samåkte var också lätträknade.

Hallberg är säsongens klart sämsta värvning. Han har inte tillfört någonting. "Bilen från Kalmar" som det satsades stora pengar på har varit en stor förlust för klubben.

Spelarmaterialet då? Kämpar som Kardell, Greider och Lindström lämnade. De har ersatts hyffsat av spelare som Nordin, Winsth, Ekelund och Tobias Josefsson. På backsidan försvann tunga namn i form av Vinlöf och Eriksson. Även Viktor Ljungqvist lämnade klubben under säsongen. I deras plats kom medelmåttiga Granlund, ojämne Rindal och otillräcklige junioruppflyttet Rautio. Backkrisen var ett tag stor. Eriksson comebackade och Jon hoppade vid något tillfälle ner på backplats. Framåt tappade Boro den här säsongen en riktig kämpe, Dave Hnatiuk. Han var den som kunde tända hela laget när det som bäst behövdes och en sådan spelartyp har saknats den här säsongen. Jon och Myggan visade bara stundtals upp gammal god form. Norske nyförvärvet Klouman var bra, men lite oskärpt i avsluten. Thomas blev bättre och bättre, men har inte nått upp till nivån han hade under kvalet 2006 och efterföljande höst.

Idiotvärvningen av Matt Bahen i slutet på säsongen är ett tecken till på att Leffe Karlsson nog bör kolla upp referenserna lite bättre.

Fortsättning följer!

// OM


Kvaltider

Säsongen för Boros a-lag är slut, men det händer fortfarande mycket intressant i rinkarna runt omkring. Boros J-20-lag befinner sig mitt uppe i en kvalserie till division 1. Man vann första matchen borta mot Gislaved med 3-0 efter storspel av Boros Tv-puck-målvakt Gabriel Popanicic. I lördags blev det däremot förlust hemma mot Nybro med 4-5. Domarna spelade lite för stora roller i denna match. Andra perioden blev sönderblåst av ett antal märkliga utvisningar. Som tur var för Boros del kunde inte Nybro spela powerplay. Vid ställningen 4-2 i tredje perioden tvingades en av linjedomarna lämna isen en lång stund, vilket ledde till ett längre spelavbrott. Hörde i efterhand att det skulle ha rört sig om en inulinchock. Nybro hann prata ihop sig, Boro slutade spela och vändningen var ett faktum. Trots visst tryck i spel sex mot fem sista minuten lyckades inte Boro kvittera.

Ett lag tar klivet upp och eftersom Nybro vann hemma mot Gislaved med 6-1 igår ser det mörkt ut för Boro. Att vinna hemmamatcherna är i det närmaste ett måste i den här typen av kvalspel. Nu vänder serien. Gislaved tar emot Nybro imorgon kväll och på lördag beger sig Boro till Nybro. Vinst för Gislaved imorgon och för Boro på lördag innebär att Boro har saken i egna händer inför sista matchen, hemma mot Gislaved nästa onsdag. Det låter inte så troligt...

Hur ser det ut i a-lagens kval till ettan då? Mjölby tycks ha dragit en vinstlott när de hamnat i en kvalgrupp med Grums, Karlskoga och Ulricehamn. I första matchen slog man också Grums med 6-3 efter bland annat två assist av Borosonen Anton Josefsson. Orosmoln är dock att Jakob Karlborg och de båda "Jensarna" Kellertz och Källqvist alla finns på skadelistan och i värsta fall har spelat färdigt för säsongen. Men jag tror inte detta hindrar Mjölby från att ta ett kliv uppåt i seriesystemet i år.

Boros övermän i Karlskrona HK inledde kvalet med 12-1-seger (!) hemma mot Tyringe. Det är förstås ett resultat som får en att höja på ögonbrynen lite. KHK har inte varit i närheten av sådana resultat mot Tyringe i seriespelet tidigare i vinter. Samtidigt är det allmänt känt att Tyringe inte vill/kan ta klivet upp i ettan av ekonomiska skäl. Utan att ha målsättningen att ta klivet upp kan man undra vad de har i en kvalserie att göra. Samtidigt vill de så klart förlänga säsongen in i det längsta och visst lär de dra in lite stålar när KHK:s klack kommer på besök. Som upplägget är nu finns det inget att göra åt problemet. Jag nöjer med att konstatera att det finns andra lag, med större ambitioner, som gjort sig mer förtjänta av en plats i kvalserien.

Seriesegrarna i Boros serie, Västerviks IK, förlorade första matchen i kvalserien borta mot Mörrum med 5-2. Av skottstatistiken att döma förstår man att VIK inte hade skuggan av en chans i den matchen; 41-13 (21-3,12-4,8-6).

I samma serie som KHK och VIK finns även Göteborgs IK, som stod över första omgången. Detta korpengäng som varit ett hån mot övriga, seriösa, division 1-lag under vintern hoppas jag av hela mitt hjärta åker ur. Och jag tror mina önskemål kommer uppfyllas. KHK ser oerhört starka ut och lär spela i ettan nästa säsong. Troligtvis även Mörrum, om inte Västervik har ytterligare någon växel att lägga i.

Det var allt för idag!

// OM
 

Välkommen till OM:s Boroblogg!

Här kommer jag, OM, att skriva ner mina synpunkter om det mesta som har med Boro/VHC att göra. Jag har inspirerats av Goe´s supporterblogg, som främst handlar om Karlskrona HK:s äventyr. Men oroa er inte; min blogg kommer bli betydligt mer nyanserad och välskriven än förebilden.

Idag var jag och kollade på HA74 mot Limhamn Limeburners (vad är det för namn?!) i kvalet till division 2. 0-8 slutar matchen efter att HA blivit utskåpade i andra och tredje perioden. Otroligt tråkig match att beskåda och jag kan bara konstatera att skillnaden mellan trean och tvåan är enorm. Limhamn var klassen bättre än HA, men det ska mycket till om inte Alvesta, som spelar i samma serie, håller sig kvar.

I kvalserie C lirar dock två av årets division 2-lag, Tibro och Motala, så där kommer garanterat minst ett lag trilla ur. Motala slog Tibro idag.

Som sagt, välkommen till denna blogg!

// OM

RSS 2.0