Nyckelmatchen

Ikväll är det dags. Vinst och kvalserien väntar. Oavgjort och det gäller för Boro att inte förlora med mer än tre mål mot Halmstad på söndag (såvida inte Boro gör minst tre mål, då kan man förlora med fyra mål). Förlust och Boro måste vinna på söndag. Det är ingen omöjlighet, men en svår uppgift.

Lita på att Hanhals kommer taggade till Borohallen ikväll. De bara måste vinna ikväll om de ska ha en ordentlig chans att ta sig till kvalserien. Hur bra är Hanhals då? De skrapade ihop ett poäng mer än Grästorp i grundserien, men mot just Grästorp förlorade de samtliga tre seriematcher. Lägg därtill en oavgjord match på försäsongen. I play off 1 slog man ut Alvesta i två jämna matcher. Det känns inte som någon omöjlig uppgift för Boro. Rutinen kan komma att spela roll om det blir en jämn match och då bör Boro ta det här.

I en så pass kort serie som förkvalsserien kan det bli väldigt jämnt. Om jag förstått det hela rätt så går det eller de lag med bäst grundserieplacering vidare om poängen och målskillnaden är densamma. Skulle exempelvis Hanhals vinna med 6-2 ikväll och Boro vinna med 6-2 på söndag får vi en tabell där samtliga tre lag har exakt samma poäng och målskillnad. Då går Halmstad och Hanhals vidare tack vare bättre placering i grundserien. Skulle det bli oavgjort i kvällens möte och Boro förlorar med 2-6 på söndag hamnar Hanhals och Boro på exakt samma poäng och målskillnad. Då går Hanhals vidare tack vare bättre placering i grundserien. Rätta mig om jag har fel.

-----------------------------------------

HC Dalens #10 har haft vänligheten att svara på mitt senaste blogginlägg. Svaret kan läsas här. Han gör det genom att rabbla påstådda lönesummor för Boros spelare. Relativt ointressant tycker jag, då det inte var det mitt inlägg handlade om. Men Rosells okunnighet lyser återigen igenom.

Myles Palliser är här på artistkontrakt och för att få ta hit någon på de villkoren krävs en minimilön. Den ligger någonstans kring 16000 kronor om jag inte minns fel. Från den kan man dock dra av kostnader för boende och mat, så den gode Myles får knappast några 16000 i handen varje månad. Dessutom ska tilläggas att klubbens kostnad för denna värvning är liten, då en sponsor står för, om inte hela så i alla fall, större delen av kalaset.

Vidare har inte Tarenius "värmt bänk" särskilt många matcher i vinter. Vad beträffar hans (och Nords) lön är det inget jag har kunskap att uttala mig om, men jag kan konstatera att Dalens #10 förmodligen förlorat en av sina, ack så tillförlitliga, källor när han "avslöjar" Tarres lön, trots ett uppenbart löfte om att inte göra det. 

Är det förresten någon som fattar vad Rosell dillar om när han försöker bortförklara sin miss om Erik Albinsson som "Boros nya back"? "Att Erik Albinsson inte är en ny back vet jag mycket väl, men om du läser mellan raderna är det att han är Boros nya back, för innan har de bara haft 'Tulle'". Pelle, någon? Eriksson? Den senare har ju till och med fått namnge Rosells pris till seriens bäste back.

Försök lägga den tydligt framträdande bitterheten bakom dig, Rosell, så kanske din blogg kan bli något att ha igen. Förr var den stundtals riktigt bra, men nu är den tyvärr mest skrattretande med alla sina löst förankrade "faktan" och siffror tagna ur luften.

I och med detta inlägg avslutar jag meningsutbytet med Dalens avsatta lagkapten.

// OM

Kommentarer
Postat av: info från swehockey

19 2008-05-29

§ 5:7 A SERIEMETODEN – LÅNG SERIE

Enligt SERIEMETODEN - lång serie - spelas serie som enkel- eller dubbelserie med hemma- och bortamatcher

enligt fastställd spelordning. Serien ska färdigspelas. Lag som inte spelar färdigt serien ska nästkommande säsong

flyttas ned till lägre division.

Beträffande ordningsföljden i serien gäller följande:

A/ Segrande lag får 2 poäng.

Förlorande lag får 0 poäng.

Vid oavgjord match får båda lagen 1 poäng.

B/ Ordningsföljden mellan lagen i en serie avgörs med antalet vunna poäng.

C/ Vid lika poängställning avgör målskillnaden, d.v.s. skillnaden mellan antalet gjorda och

insläppta mål.

D/ Är målskillnaden lika stor, placeras det lag främst som gjort flest mål.

E/ Har lagen gjort lika många mål, är lagens inbördes resultat avgörande.

F/ Kan ordningsföljden ändå inte fastställas spelas skiljematch på en av SIF fastställd bana, dock endast om

utgången av matchen har betydelse för serieseger, upp- eller nedflyttning i seriesystemet.

2009-02-27 @ 12:48:25
Postat av: Vän till tarre!

Jag kan lova alla att den lönen som näms att tarenius har haft inte stämmer! Om han inte spelar helt gratis så har han inte mycket till ersättning om jag känner honom rätt!! Lycka till ikväll boys!"!! Forza Boro!!!!



2009-02-27 @ 13:01:04
Postat av: OM

Okej..! Grundserieplaceringen saknar alltså betydelse om två eller tre lag hamnar på exakt samma poäng och målskillnad?

2009-02-27 @ 13:03:14
Postat av: Cutter

Riktigt bra skrivet OM, Rosell visar i sitt "svarsinlägg" vilken patetisk hybris-människa han är, snackar om inavel och byhålor. Förnekar inte på något sett att de nämnda ställena är byhålor, särskilt inte jämfört med världsmetropolen Norrahammar dit psykfall rymmer och gör oerhört tragiska saker.



2009-02-27 @ 15:31:05
Postat av: Anonym

Bra skrivet OM håller med dig till 100.

2009-02-27 @ 17:39:55
Postat av: Fototrixaren

Hoppas du får en fortsatt trevlig fredag :)

Kolla gärna in min foto blogg.

2009-02-27 @ 17:47:59
URL: http://fototrix.blogg.se/
Postat av: Haha Rosell, ta dig i Dalen!!!

2009-02-28 @ 00:02:26
Postat av: Heja Boro!!!

Vilken härlig match och vilken stämning i hallen!!!! Underbart att se Halmstadsupportrar stå mitt i Boro-klacken och ha kul tillsammans med "oss". Lycka till i fortsättningen till alla!!!!!

2009-02-28 @ 00:08:58
Postat av: Pinsamt

Han är pinsam den där Dalen-bloggarn! Lågt att ifrågasätta andra klubbars spelarlöner, vad har det med saken att göra?

Men det är väl så att känner man sig misslyckad själv så kan man inte glädjas med andra = SVENSK AVUNDSJUKA!!!!

2009-02-28 @ 00:21:49
Postat av: Boro

Grymt bra match igår. Två bra lag och ett mycket bra Dommarteam

2009-02-28 @ 13:27:44
Postat av: MG

Jaha då bara sitter man här och njuter!!Vilken kanonmatch.Och vilket gott tryck på boroklacken!Som på den gamla goda tiden.Jag tackar gud för fredagsmatcher.Mer sådant.Nu är det bara att fortätta det här i kvalserien.

2009-02-28 @ 13:40:59
Postat av: info från swehockey

Kolla artikel i Ulricehamns tidning, klippt från Halmstad Hockey sida.



Ulricehamns Tidning 2009-02-26



"

Spännande kvalderbyn mellan Ulricehamn och Nittorp? Inte alls säkert.



Det hålls många tummar för att Nittorp skall ta sig vidare från förkvalserien till Kvalserie till division I. Inte minst bland de många hockeyintresserade i bygden som gärna ser två spännande kvalderbyn mellan UIF och NIK. Men det är långt ifrån glasklart att så blir fallet.



Kvalet till division I kommer att spelas i fyra serier med fem lag i varje. Utgångsläget är att två division I-lag placeras i varje kvalserie och som sedan får sällskap med tre lag från tvåan.



– Serierna sätts samman utifrån geografiska förhållanden och då blir det ju med nästan med automatik att lagen från respektive division I hamnar i samma serie, förklarar Stig Andersson från Region syd.



Alltså Helsingborg och UIF i samma kvalserie. Om nu NIK klarar förkvalserien så blir det i sällskap med antingen Mörrum eller Jonstorp. Från Förkvalserie B så är det högst troligt att Halmstad tar sig vidare och kan göra det tillsammans med Boro/Vetlanda. Då blir det ett lag för mycket i söder och då ligger Nittorp pyrt till för att få åka till Värmland och möta bland andra Munkfors och Sunne.



Skulle däremot Hanhals gå till Kvalserien på bekostnad av Halmstad eller B/V så finns chansen att det blir det laget som får åka till vargmarkerna i norr.



– Jag förstår att man gärna vill ha kvalderbyn men man kan ju se det ur ett annat perspektiv också. Om till exempel UIF och Nittorp får spela i olika kvalserier så har ju båda större chans att gå upp, säger Stig Andersson.

2009-02-28 @ 18:17:58
Postat av: Anonym

Vad menas med det där?Förklara!

2009-02-28 @ 18:51:37
Postat av: info från swehockey

Det är en artikel från Ulricehamnsposten, Kort sagt det finns inget givet vilken serie lagen hamnar i.

Det blir geografiska serier som jag förtår det.

2009-02-28 @ 19:15:09
Postat av: finspång

#10 i Dalen,,,,det e bättre han slutar spela hockey...e den sämsta jag sätt,,men han e väl sur för han inte får någon lön,,,,han e ett rikspucko

2009-03-01 @ 20:23:17
Postat av: Håkan

Håller nog med Rosell om det med värvningen-

2009-03-01 @ 23:49:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0