Vilka får Boro möta i kvalserien?

Någon postade i en kommentar en artikel från Ulricehamns Tidning där det spekuleras i att Nittorp och Ulricehamn kanske inte alls får spela heta derbymatcher i kvalserien, utifall att Nittorp tar sig dit. Tanken har slagit även mig.

Det är ingen självklarhet att Boro hamnar i den södra kvalserien tillsammans med Mörrum, Halmstad, Helsingborg och Ulricehamn. Skulle det bli så att Jonstorp går vidare istället för Nittorp lär det definitivt inte bli så. Då lär Boro hamna i en kvalserie med Sunne, Munkfors, Arvika och Hallsberg alternativt Grums. Förra året var det Mjölby som fick den tveksamma äran att resa norröver, medan Tyringe, KHK och Västervik fick spela i den södra kvalserien. Går nu Nittorp vidare till kvalserien kommer det med största sannolikhet stå mellan dem och Boro om vem som hamnar i "Värmlandsserien". Känns som att NIK ligger närmast till hands då.

Skulle Boro hamna där uppe är det både bra och dåligt. Bra därför att lagen i den serien troligtvis är lite sämre än lagen i söder. Dåligt därför att resorna blir betydligt längre och vi missar publiklag som Mörrum och Halmstad.

Matchen att hålla koll på först och främst imorgon blir alltså den mellan Nittorp och Jonstorp. Matchen i Halmstad får Boro gärna förlora. Missförstå mig rätt; innan säsongen är över lär Boro åka på minst en förlust till och det är bättre att den kommer nu än i kvalserien.

Förövrigt var det fantastiskt roligt att gå på ishockey igår! Härlig stämning och ett hemmalag som spelade grymt bra! Fortsätt så Boro, oavsett i vilken serie ni hamnar!

// OM

Kommentarer
Postat av: by by boro

Bora utslagna av HH... by by sagn tog slut , men det visste vi ju på förhand, men dom måste ju få försöka .

Nu får vi dras med dom i 2B ett år till precis som med NIK... uuuu va trist! :)

2009-03-01 @ 18:49:36
Postat av: ?

mig icke förstå??

2009-03-01 @ 19:45:12
Postat av: Janne Lindström

Första kommentaren i denna tråd förstår jag inte, personen måste nog "vallat" fel vasalopps-söndagen till trots.



Däremot ser det ut att bli 4 Värmlands lag i en serie, Sunne och Munkfors från div 1, Arvika+ segraren Grums/Hallsberg (Grums leder med 1-0 i matcher) + ett lag söderifrån. Eftersom det är geografiska serier så ligger Boro/Vetlanda HC närmast till. Serierna ska enligt tävlingsbestämmelserna bestå av: 2 div 1-lag och 3 div 2-lag.

I den andra serien blir det Ulricehamn, Helsingborg, Halmstad, Mörrum och Jonstorp.

Om nu inget annat oförberett händer.

2009-03-01 @ 20:15:53
Postat av: Saxat fr. Värmlands Folkblad

Väder

1.0°

Tipsa om nyheter RSSKlart med spelschema för kvalserien till ettan

Ishockey Sunne-Arvika och Munkfors-Boro/Vetlanda.

Där har ni första paren ut i kvalserien till division I.

Matchdag är söndag 8 mars.







2009-03-02 14:48 VÄRMLANDS FOLKBLAD Skriv ut sidan Tipsa en kompis Serien består av fem lag. Grums och IFK Hallsberg gör upp om den sista platsen. Grums leder med 3-1 inför avgörandet i Billerudhallen på onsdag.

Ettan och tvåan spelar division I hockey säsongen 2009/2010



FAKTA

Så spelas kvalserien till division I

8 mars: Sunne-Arvika, Munkfors-Boro/Vetlanda

11 mars: Grums/Hallsberg-Sunne, Arvika-Munkfors.

13 mars: Munkfors-Grums/Hallsberg, Boro/Vetlanda-Arvika.

15 mars: Sunne-Boro/Vetlanda, Grums/Hallsberg-Arvika.

18 mars: Munkfors-Sunne, Boro/Vetlanda-Grums/Hallsberg.

22 mars: Arvika-Sunne, Boro/Vetlanda-Munkfors.

25 mars: Sunne-Grums/Hallsberg, Munkfors-Arvika

27 mars: Grums/Hallsberg-Munkfors, Arvika-Vetlanda/Boro.

29 mars: Boro/Vetlanda-Sunne, Arvika-Grums/Hallsberg

1 april: Sunne-Munkfors, Grums/Hallsberg-Boro/Vetlanda.

2009-03-02 @ 15:44:41
Postat av: Jojje

Kanske finns en anledning varför OM bloggar istället för att spela Ishockey.... Hans kunskaper var inte tillräckliga, troligtvis!



1. VArför stödda upp sig när man är från Vetlanda, Raggarnas land i småland!



2. Att på Allvar tycka att Myles Pallister gjort en bra säsong och sedan argumentera för det när i själva verket alla förstår att om man inte skrapat ihop mer på poäng för den lönen är ren skandal! Ett rent misslyckande är det!



3. Sitta och skriva skit om en annan blogg och sedan inte kolla sig själv i spegeln är både pinsamt och vidrigt! Om någon slickar röv här och där så är det Alias O.M.



4. DU verkar ha skrivandes touch, lägg ner krut på det och håll dig till ämnet som denna blogg ska handla om Boro! En dag uppfattas du fel och ju fler kommer vilja kasta skit på dig. Då kanske du fattar vad det handlar om, Snorunge!



2009-03-02 @ 16:51:45
Postat av: Boro

Svar till Jojje



Tror inte OM är från Vetlanda



Palliser är jättebillig då får man en kille som blir sådär 3-4 i poängligan.

2009-03-02 @ 17:29:11
Postat av: Boro fan

Jojje är i själva verket Rosell (Dalen bloggaren)

som lider av den värsta sjukan (avundsjukan)

2009-03-02 @ 18:19:02
Postat av: Michael Rosell

Tyvärr, jag är inte Jojje. Här är mitt IP.. =)

//Cancerbarnet

2009-03-02 @ 23:49:17
URL: http://hcdalen.blogg.se/
Postat av: larviga!!

Usch vad larviga ni är nu!!!!

Finns inte Lunarstorm kvar?????

2009-03-03 @ 09:51:52
Postat av: BORO/VHC

Håller med !!! jojje håll dig på lunar storm (snorunge var det rätta ordet)...måste vara #10 Rosell.Stick till Norrahammar å gnäll

2009-03-03 @ 16:24:48
Postat av: Anonym

Suck........

2009-03-04 @ 18:38:25
Postat av: GIK27

Grums-Hallsberg 4-0totalt 7-1 syns i kvalet

2009-03-04 @ 21:51:17
Postat av: Funderat lite...

Har funderat lite över michael Rosells bloggande om andra klubbars ekonomi och spelarlöner bla.

Om han varit en supporter till dalen hade man väl kunnat ta det mesta, men när han som spelare och representant för en klubb skriver som han gör om andra lag och domare.

Då undrar jag hur Hc Dalens styrelse och medlemmar ser på det hela?

Visst finns set nåt som heter yttrandefrihet men som a-lagsspelare ska man väl föregå med gott exempel och inte skriva att i vetlanda och landsbro är det inavel som gäller?

Det kanske inte bara är vuxna som läser hans blogg?

Vuxna människor förstår att de inläggen hör hemma på Lunarstorm och andra forum för 12-13 åringar.

Tycker att Hc Dalen skall agera mot bäste Herr Rosell innan han (om han inte redan gjort det) gör bort både sig själv och Hc dalens anseende som en bra och trevlig förening!!!

Tack för mig hejjjjjjj........

2009-03-05 @ 14:44:36
Postat av: Mycket bra skrivet!!!!!

Till "funderat lite..."!!!



Mycket bra skrivet av dig. Håller med dig fullständigt. I egenskap av hockeyförälder så vet jag hur hur våra ungdomar slukar allt som skrivs och speciellt då om det handlar om deras egna lag. Det är väl bra att man får tycka och säga vad man vill men det får finnas gränser!!!!

2009-03-05 @ 15:02:23
Postat av: Janne Lindström

Hej på er läsare, har skickat följande till Ordförande i HC Dalen skrivet med anledning av HC Dalen bloggen. Tycker det var på sin plats att säga något. "Se Citat nedan"



"Efter ett antal samtal från medlemmar skriver jag i egenskap av Ordförande i Boro/VHC och kommenterar ett par saker ang HC Dalen bloggen som skrivs av Rosell. Även om jag vet att HC Dalen inte har med denna blogg att göra så är det olyckligt att ni tillåter att bloggen bär ert namn och ert klubbmärke. Ni som förening får ta "skit" i onödan. Det mesta som skrivs gynnar inte er.



Denne Rosell "spekulerar" om andra klubbars ekonomi och spelares eventuella löner och ersättningar. Detta får han gärna spekulera i, men när han gör det helt utan verklighetsförankring om Boro/Vetlanda HC:s ekonomi och våra spelares ersättningar blir jag mäkta irriterad."



Vill med detta informera om vår syn på saken.



Pucken är hos er.





Vänligen



Jan Lindström

Ordförande

Boro/Vetlanda HC





Bifogar ett par urklipp från denna blogg:

- Ryktas förresten om att Boros ekonomi har gått åt helvete…



Yttrandefrihet, anonyma kommentarer och reklam...

Först och främst måste jag tacka OM för reklamen han gör i sin blogg idag. Ni som inte läst, han hänger ut mig för att jag har åsikter i boroblogg.blogg.se.



Jag får väl svara på kritiken jag får i hans eminenta blogg. Först och främst anser jag att Palliser borde gå in och tokdominera i tvåan eftersom han har betalt som en hyfsad allsvensk spelare. 16 000 i månaden har vi fått siffror om, men jag vet inte om det stämmer riktigt. Tjänar man över 10 000 kr/månaden ska man nog göra skillnaden i ett lag, inte komplettera. Visst, han har gjort en del poäng, men jämför honom med seriens bästa spelare och hur pass bra betalt dem har?

Vi kan göra en snabb jämförelse med Jocke Haag som spelade för bensinpengar i Dalen. Räcker det så? Diskussionen avslutad!



Enligt källor:

Nord hade 3000 i månaden plus fri lägenhet, hur fan gick det till för en back som inte platsade i Hedemora ifjol? Tarenius har 3000+3000 i månaden för att värma bänk? Ooops, lovade ju att inte droppa det. Men kunde inte låta bli.



Att Erik Albinsson inte är en ny back vet jag mycket väl, men om du läser mellan raderna är det att han är Boros nya back, för innan har de bara haft "Tulle".





Sen att jag inte godkänner kommentarer är nonsens. Men folk som skriver från anonymt är fega, och skriver de något fegt så godkänns de inte.



Men jag vet att ni inte håller med mig, ni är ju lika enögda som publiken i Övik. Sen kan ju inte ni hjälpa att ni bor i lilla Vetlanda, där det fungerar som Nässjö, Nittorp och alla andra små korvmojs-hålor ungefär. Inavel, inavel och återigen inavel..

Mer hat åt folket, det lär oss att uppskatta det vi älskar desto mer...



Till sist. Heja svensk hockey, man får inte säga vad man tycker om domarkåren. Heja:)



#10

2009-03-05 @ 16:49:15
Postat av: OM

Bra agerat, Janne!

2009-03-05 @ 20:06:21
URL: http://boroblogg.blogg.se/
Postat av: Håller med!

BRA JANNE!!!

2009-03-05 @ 21:24:23
Postat av: Joel

Janne, du kanske är intresserad av att agera entrévakt på nästa mellanstadiedisco som hålls i Landsbro skola?



Annars så finns det säkert ett stort behov av att hjälpa gamla tanter över gatan nere i "centrum", det är ju mycket kor och traktorer i rörelse där.



En vardagshjälte som du får helt enkelt inte tillräckligt utrymme att skina i dagens stressade samhälle. FRAM FÖR FLER JANNAR!

2009-03-05 @ 23:59:39
Postat av: Till Joel!

Somliga får aldrig nog.....

2009-03-06 @ 00:28:42
Postat av: Till Joel 2

Clownen Manne har gått i pension. Jag tror Du är som klippt och skuren som hans efterträdare! En riktig Pajas är väl vad vi alla behöver.

2009-03-06 @ 08:37:29
Postat av: Stefan

Nu slipper vi nog mer skit från Rosell,men vad händer jo det kommer en pajas som kallar sig joel,det är ju patetiskt vilka fånar det finns..

2009-03-06 @ 11:52:35
Postat av: Funderat lite....

Nu lägger vi all skiten med dalen bloggen bakom oss och blickar framåt på söndag är det IFK Munkofors som ska besegras. Och för dom som inte kan finns bla. Lunarstorm som sagt.

Nu kör vi så det ryker boys!!





Mål förtjänar man inte dom gör man!!

2009-03-06 @ 12:58:49
Postat av: MG

Är det inte fan!!Ska upp så jävla tidigt på måndag så kan inte åka på söndag!!Men jag vet att det går minst en bil upp på söndag.Lycka till nu gubbar!Tror ni tar det.

2009-03-06 @ 17:00:39
Postat av: Hej vad de va livat

Nu håller vi tummarna och hoppas boro gör en bra match. Munkfors borta får nog ses som den tuffaste öppningen vi kan få. Men som det sagts många gånger, vi kan skrälla igen.

2009-03-08 @ 11:32:46
Postat av: funkar denna sida?

2009-03-08 @ 12:42:14
Postat av: Anonym

Härlig seger gubbar!!! Nu går vi med full fart mot divison 1 !!!

2009-03-08 @ 21:53:31
Postat av: Fr. Munkfors hemsida

««« TILLBAKA



IFK Munkfors förlorade aftonens öppningsmatch i kvalserien till div 1.

Bortalaget Boro/Vetlanda kunde stå som slutsegrare med siffrorna 3-4 (1-3, 2-1, 0-0)

Som tidigare nämnts så chockar bortalaget IFK i matchupptakten med att ta tillvara på misstag i IFKs försvarsspel.

0-1 sitter redan efter 3,44 då Mathias Löf hittar rätt bakom Andreas Svanberg i IFK-kassen.

Inte blev det bättre när samme Löf även gör 0-2 knappa två minuter senare.

Två snabba IFK-utvisningar gav Boro/Vetlanda chansen i fem mot tre, IFK klarade nästan av hela tiden, men i samma ögonblick som den första utvisningen gick ut så letade sig Erik Albinssons skott in i nät bakom Svanberg.

Efter detta byter IFK målvakt in kommer istället Johan Kervestig som får se Robert Larsson reducera bortagets ledning till 1-3 efter 11,12.

IFK var bättre med i matchen nu utan att komma till de riktigt heta chanserna och perioden slutar 1-3 till bortalaget som även vinner skotten 14-15.

Andra perioden parkerar IFK inledningsvis i bortalagets försvarszon men hamnar mycket ute i hörnen utan att komma in på mål.

Efter 4,26 av perioden sticker gästerna upp och gör uppförsbacken ännu tyngre för IFK med ett 1-4 mål signerat Myles Palliser.

IFK reducerar fram till 2-4 tämligen omgående genom backen Gary Lundsten som kommer i ett friläge och sätter pucken säkert i mål.

Efter 8,36 sitter även 3-4 då Robert Larsson gör sitt andra mål i matchen och för stunden är IFK det klart bättre laget och man väntar bara på kvitteringspucken då gästerna ser trötta ut.

Istället så jämnas spelet ut och resten av perioden blir en helt jämn historia med farliga Boro/Vetlanda kontringar, men några fler mål kommer inte i den andra perioden, skotten helt jämnt 9-9.

I den tredje perioden var det tänkta att IFK skulle öka trycket ytterligare, men av detta blev det inget, istället så såg hemmalaget trötta ut och kunde inte alls komma in och hota Boro/Vetlanda nämnvärt.

Boro/Vetlanda spelar av den tredje perioden utan att IFK kunde hota och när slutsignalen ljöd stå som slutsegrare med 3-4, skotten i sista 6-11 totalt i matchen 29-35.

Givetvis var detta en hård förlust för hemmalaget men nu måste laget blicka framåt och bearbeta förlusten snabbt inför nästa match på onsdag borta mot Arvika, som förlorade sin öppningsmatch mot Sunne IK med 3-6.

IFK kan vänta sig välfyllda läktare i Coffe Queen Arena då Arvika kör en sk. enkronas-match.

För att inte halka efter i tabellen är en seger nästan ett måste

2009-03-08 @ 22:18:51
Postat av: Saxat fr. Värmlands Folkblad

Blytung start för Munkfors

Ishockey Vägen till division 1 blev genast brantare för IFK Munkfors.

En chockstart av Boro/Vetlanda räckte för att gästerna skulle vinna med 4–3 i Klingevi ishall.

– Väldigt dåligt, säger Munkforstränaren Andreas ”Sälen” Svensson.



2009-03-09 08:18 JOHAN HEDLUND Skriv ut sidan Tipsa en kompis 0–3 efter åtta minuter.

Munkfors hängde inte alls med i matchinledningen och förstörde egentligen redan där sina segerchanser.

– Jag vet inte vad som gick snett. Två av målen gjorde de efter att vi stått för individuella misstag, säger Andreas Svensson.

Munkfors bytte ut målvakten Andreas Svanberg mot Johan Kervestig och i slutet av perioden gavs hemmalaget visst hopp när Robert Larsson reducerade.

– Det kändes som att vi kunde bygga på det målet.

Det kunde Munkfors. I viss mån.

Gästerna gjorde 1–4 i början av andra perioden men sedan hittade Gary Lundsten och Robert Larsson rätt. Ställningen inför sista perioden var såldes 3–4.

– Det kändes som att vi hade stor chans att vinna, säger Svensson.

Men i tredje perioden hände – inget alls.

– De vann skotten med 11–6 och vi skapade inte något alls. Det var ju vi som skulle forcera för en kvittering men det verkade som att orken inte fanns.

En riktigt tung start på kvalserien för Munkfors var ett faktum. Vägen tillbaka till division 1 är definitivt inte utstakad för det klassiska hockeylaget.

– Vi måste bli mycket bättre än så här om vi ska ha ens någon chans. Boro spelade smart defensivt och utnyttjade våra misstag, men vi ska vara det bättre laget.

– Förhoppningsvis är vi mycket bättre borta mot Arvika på onsdag, säger Andreas Svensson som åtminstone ger Patrik Gustavsson plusbetyg för dennes slit.





MUNKFORS–BORO/VETLANDA

3–4 (1–3, 2–1, 0–0)

Mål, Munkfors: Robert Larsson 2, Gary Lundsten. Boro/Vetlanda: Mathias Löf 2, Erik Albinsson, Myles Palliser.

2009-03-10 @ 09:02:38
Postat av: Hej vad de va livat

Så var premiären avklarad, bra start i serien mot ett förhandstippat munkfors. Tycker det var en liten skräll.

Nu står boro över på onsdag och vi får följa matcherna Arvika-Munkfors och Grums-Sunne. Sedan väntar Arvika hemma på fredag då blir det livat, det snackas hockey var man än går, hoppas nu alla de som snackar kommer på fredag.

2009-03-10 @ 09:51:10
Postat av: fan

Ja nu blir det livat i hallen.Lika bra stämning som sist hoppas jag,så ställ upp nu för boro/vhc så blir vi ju en extra spelare med bra ös i hallen.Ställ upp på stå och heja på de blå...go boro go

2009-03-10 @ 11:04:23
Postat av: fan

Tycker det var en stämningsfull inramning när ni hade alla ungdomslag ute på isen vid entrén....hoppas ni kör med det på fredag med!!!

2009-03-10 @ 14:39:50
Postat av: Boro fan

Vilken stämmning det ska bli på fredag fullt drag i hallen alltså. Hoppas också att det blir ett helsides stoff i Vetlanda - Posten denna veckan

klubben kan inte få bättre pr än så det är viktigt att vi syns utåt. En klubb som syns är en levande

klubb på väg framåt. Vi syns på fredag BORO FANS

2009-03-10 @ 19:50:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0